Hozzávalók: 2 csirkemell, 2 evõkanál szójaszósz, 50 dkg konzerv ananász, 3 evõkanál borecet, 1 evõkanál méz, 1 evõkanál ketchup, gyömbér, 1 dl fehérbor, 1 evõkanál étkezési keményítõ, 4 evõkanál rizsliszt, 4 evõkanál olaj, petrezselyem szál.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A csirkemellet a rostokra merõlegesen kockára vágjuk. Megszórjuk sóval, borssal, 1 evõkanál szójaszósszal elkeverjük. Lefedve, fél óráig hûtõben érleljük. Ananászt egyenlõ darabokra vágjuk. 2 dl ananászlevet összekeverünk az ecettel, mézzel, ketchuppal, gyömbérrel és 1 evõkanál szójaszósszal. A fehérborban simára keverjük a keményítõt.
A húst megszórjuk a rizsliszttel. A felforrósított olajra dobjuk a húst, kevergetve 4-5 percig sütjük, erõs tûzön. Hozzáadjuk az ananászt, a mézes-fûszeres mártást, összekeverve felforraljuk, hozzáadjuk a fehérborban elkevert keményítõt, és sûrûsödésig forraljuk. Köret: párolt rizs.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!