rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Csülök egytál

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 csülök, 60 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 vöröshagyma, bors, szerecsendió, só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A bõrös csülökhúst darabokra vágjuk, kuktában másfél dl vízzel, 30 percig fõzzük. A burgonyát hasábokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Mély tûzálló tálba egy sor burgonyát terítünk, sózzuk, megszórjuk szerecsendióval, erre hagymakarikát teszünk, megborsozzuk, stb.

    A megfõtt húst bõrös felével felfelé, ráborítjuk. A csülöklét összekeverjük a tejföllel, és az ételre öntjük. Fedve, sütõben sütjük, majd pirosra pirítjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szicíliai juhsajtos babsaláta

    1 kis doboz (425 ml) vesebabot hideg vízzel leöblítünk, lecsöpögtetünk. 2 fej vöröshagymát nagyobb kockákra vágunk. 2 fej jégsalátát vagy fejes salátát csíkokra metélünk. 1 kis doboz (446 ml) ananászkonzervet lecsöpögtetünk és feldarabolunk.

  • Karfiolleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol, 2-3 db sárgarépa, 1-2 db fehérrépa, 1/3 csésze rizs, 1/3 csomag szója-granulátum, 1 db tojás, 1/2 pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, 1-1 késhegynyi hagyma és fokhagymakrém, 1 késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só;

  • Sajttal töltött baconös csirkemell

    Sajttal töltött baconös csirkemellA melleket megmossuk és éles késsel zsebeket vágunk rájuk. A sajtot kb akkora kockákra vágjuk, hogy kényelmesen beférjen a résekbe. A sajtkockákat becsomagoljuk 1-2 szelet szalonnába (angol vagy bacon szalonna), és bedugjuk a mellekbe, majd fogvájóval a zsebek szélei megtűzzük. Serpenyőben megforrósítjuk az olajat és a melleket elősütjük mindkét oldalán szép pirosra. Ha kissé megpirultak az oldalai, akkor borsozzuk, vegetázzuk és öntsd alá a 2 dl vizet, takarjuk le és tegyük be forró sütőbe kb 25 percre hogy belül is jól átsüljön.

  • Citromhab

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 3 tojássárgája, 1 dl friss citromlé, 1 dl friss lime (zöld citrom) lé, 3 teáskanál édesítõszer, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 4 tojásfehérje, 1 teáskanál vanília-aroma, 3 dl tejszín, mentalevelek, pisztácia és fél narancs a díszítéshez.

  • Citromos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg gomba, 25 dkg gyors rizs, 1 citrom, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, cukor, õrölt fekete bors, a tálaláshoz 1 evõkanál marinált paradicsompaprika-csík.

  • Mangós-shake

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 1 db érett mangó, 1 rózsaszín grépfrút, 3 dl almalé, 3 dl hideg író, 1 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé, 3-4 evõkanál szórócukor, néhány szelet mangó.

  • Tavaszi saláta

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 30 dkg paradicsom, 5 nagy húsos paprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, õrölt bors, curry, 30 dkg kemény sajt (ementáli, trapista, vagy óvári), 2 tojás, olaj, citrom.

  • Árpagyöngy leves

    Hozzávalók: 250 g füstölt kolbász, 150 g árpagyöngy, 100 g sárgarépa, 150 g burgonya, 100 g zeller, 50 g zsír, 50 g liszt, 30 g vöröshagyma, 15 g fokhagyma, 10 g fûszerpaprika;

    ízlés szerint: só, õrölt bors, petrezselyemzöld;

  • Fogyis Zellerleves

    Hozzávalók: 1 db nagy zellergumó, 1 kis fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 húsleveskocka, késhegynyi õrölt fehér bors, 1 evõkanál étolaj, késhegynyi morzsolt tárkony, 1 mokkáskanál bazsalikom, petrezselyemzöld.

  • Gesztenyével töltött pulyka

    Hozzávalók:

    1 bébipulyka (2,5-3 kg), 25 dkg sertéslapocka, 35 dkg gesztenye, 2 zsemle, kevés tej a zsemle áztatásához, 2 tojás, 1 dl tejszín, 20 dkg füstölt szalonna, 1 dl olaj, só, törött bors, ketchup, fehérbor, liszt

  • Marhahúsos rakott tészta

    Marhahúsos rakott tésztaAz apróra vágott vöröshagymát a forró olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt. Keverjük a húshoz a paradicsompürét, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, cukorral, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve pároljuk puhára. A tésztát főzzük ki. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, s terítsük el az aljában a tészta felét, simítsuk rá a mártásos húst, majd borítsuk be a maradék tésztával. A tetejére szórjunk bőven reszelt sajtot, s azt csepegtessük meg kevés olvasztott vajjal.

  • Pulykamell mandulával

    Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg mandula darálva; 2 tojás, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 kis fej vörös­hagyma, só, õrölt bors.

  • Szamócaszörp

    Hozzávalók: erdei szamóca és ugyanannyi súlyú cukor.

  • Meggyes-túrós kocka

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 20 dkg porcukor
    - 10 dkg margarin
    - 2 db tojás
    - 2.5 dl tej
    - 1 cs sütõpor
    - 1 cs Vanillincukor
    - õrölt fahéj, csipet só
    - 30 dkg magozott meggy
    - 25 dkg túró
    - 2 ek tejföl

  • Virslis krumpli tepsiben

    Hozzávalók 4 személyre:

    0,6-0,7 kg hasábburgonya, 3 dl tejföl, 4 + 2 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, ételízesítõ, bors, majoránna, só, olaj

  • Tonhalas lasagne (Lasagne al tonno)

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalkonzerv, 2 keménytojás, 5 dkg kapribogyó, 3 dkg vaj, kis doboz paradicsompüré 2 gerezd fokhagyma, bors, oregano, só, 2 ek cukor, 2 ek olaj, fél kg lasagnetészta.

  • Angol marhasült (Roast Beef)

    Használhatunk rostélyost, combot, felsált, hátszínt. A húst nyersen nem sózzuk, fûszerezzük.

  • Spárgasaláta

    Hozzávalók:

    400 gramm fehér spárga

    bors
    1 kiskanál vaj
    1 tojás
    2 evõkanál balzsamecet
    2 evõkanál olívaolaj
    4 szelet nyers sonka
    rukkola.

  • Pacalgombócleves

    Hozzávalók: 40 dkg pacal, 10 dkg füstölt szalonna, 1 hagyma, 1 szikkadt zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt hús, 1 leveskocka, 1 ek ételizesítõ, majoranna, õrölt bors, só.

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete vagy zöld tea, 2 evõkanál nádcukor, fahéj, 1 csipetnyi vanília.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...