Hozzávalók: 1 db vörös hüvelyû paprika, 1 csomag újhagyma, 15 dkg juhtúró, 10 dkg frissen reszelt parmezán (vagy más kemény sajt), 1 csomag konyhakész omlós tészta (40 dkg), 1 db tojás, só, bors.
A zöldféléket megmossuk, tisztítjuk. A paprikát apró kockákra vágjuk, a hagymát vékony karikákra. A juhtúrót szétmorzsolva a reszelt sajttal együtt a zöldségekhez keverjük, sózzuk, borsozzuk, megízleljük. A tésztát kicsomagolva gyúródeszkára fektetjük. Ha szükséges, 25x65 cm-es téglalap alakúra kinyújtjuk. 10 db 12,5x12,5 cm-es négyzetre felosztjuk.
A töltelékeket elosztjuk a négyzetekre.
A tojást szétválasztjuk, a széleket tojásfehérjével megkenjük. A sarkokat, hogy egymást fedjék, összehajtogatjuk, összeszorítjuk. A táskákat egyenként sütõpapírral borított sütõlemezre rakjuk, a felvert tojás sárgával megkenjük. Forró sütõben megsütjük. Paradicsomsalátával vagy más friss salátával kínáljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!