rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sajtos, paprikás táskák

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 db vörös hüvelyû paprika, 1 csomag újhagyma, 15 dkg juhtúró, 10 dkg frissen reszelt parmezán (vagy más kemény sajt), 1 csomag konyhakész omlós tészta (40 dkg), 1 db tojás, só, bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A zöldféléket megmossuk, tisztítjuk. A paprikát apró kockákra vágjuk, a hagymát vékony karikákra. A juhtúrót szétmorzsolva a reszelt sajttal együtt a zöldségekhez keverjük, sózzuk, borsozzuk, megízleljük. A tésztát kicsomagolva gyúródeszkára fektetjük. Ha szükséges, 25x65 cm-es téglalap alakúra kinyújtjuk. 10 db 12,5x12,5 cm-es négyzetre felosztjuk.
    A töltelékeket elosztjuk a négyzetekre.

    A tojást szétválasztjuk, a széleket tojásfehérjével megkenjük. A sarkokat, hogy egymást fedjék, összehajtogatjuk, összeszorítjuk. A táskákat egyenként sütõpapírral borított sütõlemezre rakjuk, a felvert tojás sárgával megkenjük. Forró sütõben megsütjük. Paradicsomsalátával vagy más friss salátával kínáljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Citromfagylalt málnapürével

    Hozzávalók: 8 gombóc málna fagylalt, 5 dkg porcukor, 50 dkg málna.

  • Túrótorta banánnal

    Hozzávalók: 4 dl tej, 1 evõkanál zselatin, 25 dkg túró, 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom héja, 3 banán.

    A tésztához: 3 tojás, 3 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál liszt.

  • Gyümölcsös tészta

    Összetevõk: 40 dkg szélesmetélt, 30 dkg gyümölcs, 1 cs. vaníliás cukor, 4 tojás, 8 dkg méz, 0,5 dl málnaszörp.

  • Cékla egyszerûen

    A céklákat alaposan megmossuk, majd megfõzzük, meghámozzuk, és ha kihûlt, felszeleteljük. Az üveg aljára tormadarabokat, vagy lereszelt tormát, és 2-3 teáskanál köménymagot dobunk, majd belerakjuk a céklaszeleteket is.

  • Petrezselymes tojáspogácsa

    3 tojásból, kevés sóval, egy kis olajon rántottát készítünk, a szokásos módon. Hagyjuk egy kicsit kihûlni. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd ahogy megszívták magukat, jól kicsavarjuk és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk az egészen apróra metélt petrezselymet, egy felvert tojást, a tojásrántottát, a zsemlemorzsát és az ízesítõket. Kézzel jól összedolgozzuk. Ezután lapos korongokat formálunk a masszából és forró olajban mindkét oldalát aranyszínûre sütjük. Leginkább köretként fogyasztjuk.

  • Krumplis zsemlegombóc paprikaszósszal

    Hozzávalók: 4 szikkadt zsemle, 4 héjában fõtt krumpli, 2 tojás, 2 tojássárgája, 1 csokor snidling, 2 evõkanál liszt, só, frissen õrölt fekete bors, tej szükség szerint; a szószhoz: 1 hagyma, 1 piros húsú paprika, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, 2 evõkanál tejföl, fél csokor kakukkfû, fél evõkanál édes-nemes paprika, 6 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg vaj, marhahúsleves (kockából).

  • Káposztasaláta

    Hozzávalók: káposzta 0.5 kg, hagyma 1 fej, ecetes víz 3 dl, só 3 késhegynyi, cukor 3 kocka, olaj 2 ek., bors 1 késh.

  • Rokfortos csirkemell

    Hozzávalók: 4 kis csirkemell, 12 dkg rokfort sajt, 8 dkg vaj, 4 szelet gépsonka, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 1 evõkanál liszt, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, flekkenfûszer.

  • Sült sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors;

  • Korhely halászlé

    Hozzávalók: 1 db kb. 1,5 kg-os ponty, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél citrom, 1 dl tejföl, só, õrölt tárkony, pirospaprika, fehér bors, babérlevél, 1 halászlé kocka, 1 dl száraz fehér bor.

  • Csirkecomb cukkinivel

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg cukkini, 4 csirkecomb, 1,5 dl sovány tejföl, õrölt pirospaprika, 2 ek. finomra vágott kapor, só, bors.

  • Tojásleves

    TojáslevesA lisztet az olajjal simára keverjük és mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, majd kevergetés közben felengedjük a vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel. Hagyjuk felfőni. Közben három tojást egy kis tálba ütünk, és villával jól elkeverjük, majd a forró levesbe csorgatjuk. Párszor átkeverjük. Az egész tojásokat egyenként egy kis tálba ütjük és óvatosan a levesbe engedjük. Körülbelül 10-15 percig mérsékelt lángon főzzük (attól függően, hogy ki milyen keményen szereti a tojást benne), néha óvatosan átkeverjük.

  • Francia mákos

    Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 35 dkg kristálycukor, 6 evõkanál víz, 25 dkg liszt, 10 dkg mák (egészben nem darálva!), 2 sütõpor.

  • Banánlikõr

    Elkészítése: 1/2 kg banánt felszeletelünk, és egy zománcos edényben cukorral lerétegezzük, 3 nap után szitán áttörjük, s a szitán még átengedünk 1 dl vizet.

  • Grapefruitos máj

    Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 2 db grapefruit, 1 evõkanál liszt, 3 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 teáskanál mustár, 1-2 teáskanál cukor, õrölt fehér bors, só.

  • Pácolt kacsacomb szõlõvel

    Hozzávalók: 4 kacsacomb, 2 dl must (vagy szõlõlé), 1 kávéskanál szárított majoránna, 60 dkg apróbb burgonya, 10 gerezd fokhagyma, 2 kisebb fej vöröshagyma, 4 szál újhagyma, 2 babérlevél, 10 szem bors, 20 dkg libazsír, 1 teáskanál méz, 20 dkg szõlõ.

  • Sós gesztenyekrokett

    Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha édesített), 1 db egész tojás, 1 erõleveskocka, másfél dl víz, 10 dkg gomba, 2-3 evõkanál finomliszt, kevés zsemlemorzsa, mokkáskanálnyi törött bors;

  • Babos káposzta kacsával

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg tarkabab, 1 füstölt csülök, 4 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa gyökér, 1 petrezselyem gyökér, 1 zöldpaprika, 2 szelet zellergumó, 4 babérlevél, só, 1 kg savanyú káposzta, 1,5 dl olaj, körülbelül1 kg-os tisztított vadkacsa, majoránna, 6 gerezd fokhagyma, õrölt pirospaprika, õrölt kömény, õrölt fekete bors, kakukkfû, bazsalikom, 1 evõkanál paradicsompüré, 2 dl tejföl.

  • Kínai cukkinis tészta

    Hozzávalók: 40 dkg kínai tészta, 2 ek apróra vágott fokhagyma, 1 ek apróra vágott gyömbér, 4 ek (szezám)olaj, 20 dkg sertéshús, 1 hagyma, 1 csomag újhagyma, 1 közepes cukkini, 5 ek szójaszósz, 2 tk cukor, 1 chili.

  • Töksaláta mustárral

    Hozzávalók: 80 dkg kemény húsú tök, 7,5 dkg friss torma, 2 db birsalma, 5 dl fehér borecet, 6,5 dl almabor, 20 dkg barna nádcukor, só, 7,5 dkg mazsola, 2 evõkanál szemes bors, 4-5 babérlevél, 4,5 dkg mustármag.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...