rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Kalocsai sertésborda

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk és hirtelen mindkét oldalát megsütjük.

    Kivesszük a húst a zsírból és beletesszük az apróra vágott hagymát és a szétzúzott fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Ekkor beletesszük a paprikát és a paradicsomot.

    Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és visszarakjuk a húst, a maradék paprikával meghintjük és 3-4 percig tovább fõzzük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtgombóc

    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5-5 dkg reszelt trappista sajt, füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott-teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Pácolt marharagu babbal

    Hozzávalók: 1 kg marha hús (pörkölt apró), só, bors, 8 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek mustár, 1 kk majoránna, olaj, 2 dl vörösbor, 3 fej vöröshagyma, 50 dkg vörös bab (lehet konzerv).

  • Erdei gyümölcsös sajttorta

    Erdei gyümölcsös sajttortaA zabkekszet összetörjük és a tortaformába terítjük, majd meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Összekeverjük, majd a forma aljába nyomkodjuk, és 180 fokos sütőben 5 percig a sütjük. Egy tálban habverővel összekeverjük a krémsajtot, a cukrot, a sót és a vaníliaaromát, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A tortaformába öntjük, majd vízgőzben 120 fokon 40-50 percig sütjük. A fagyasztott gyümölcsöt a cukorral addig főzzük, amíg a gyümölcsök ki nem olvadtak, a leve kicsit be nem sűrűsödik, de a gyümölcsök még egyben maradtak. Ha kihűlt a torta, felszeleteljük, és a szósszal kínáljuk.

  • Vörös puncs

    Hozzávalók: Fél liter víz, 20 deka kristálycukor, 1 szem szegfûszeg, kevés fahéj, 1 öveg vörösbor, fél citrom-, fél narany leve, negyed liter rum.

  • Gesztenyés mignon

    Hozzávalók:

    30 dkg gesztenye, 20 dkg cukorból 2 dl vízzel készült szirup, kis kanál likõr, 2 dkg világosra pirított darált mogyoró, reszelt csokoládé

  • Túrós zserbó

    Készítette: Baloghné Teréz

    A tésztája a hagyományos zserbó.

  • Curry-s rántotta

    Hozzávalók: 3db tojás, 1 kis fej hagyma, sajt reszelve, 1 csapott kávés kanál curry, fél kávés kanál chilisbab fûszer,1 kávéskanál foghagymapor, 1 nagy evõkanál tejföl, maradék páriszi v. sonka, csipet só bors.

  • Kefíres cseresznyés, meggyes lepény

    Hozzávalók: 1 pohár kefír, 2 pohár cukor, 3 pohár liszt, 1 pohár étolaj, 4 db tojás, 1 cs. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, csipet só, 20 dkg meggy, 20 dkg cseresznye, 20 dkg meggy, 10 dkg darált dió.

  • Párizsi kosárkák

    Hozzávalók: 10-15 szelet párizsi, 3 db burgonya, 3 db fõtt tojás, 2 db ecetes csemege uborka, pirosarany, olaj a sütéshez.

  • Rakott húsos karalábé

    Hozzávalók:

    - 3 db zsenge karalábé
    - víz
    - só
    - 2 ek olívaolaj
    - 70 g vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 400 g darált marha
    - tört színes bors
    - 2-3 zsályalevél
    - 250 g hámozott paradicsomkonzerv,
    - 1 tk fűszerpaprika
    - 60 ml tejszín

  • Iszákos pörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 2 dl vörösbor, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfû, bazsalikom, 1 babérlevél, só.

  • Tejszelet

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 500 g liszt
    - 2 ek. kakaópor
    - 1 tojás
    - 1 tk. szódabikarbóna
    - 1 kis pohár tejföl
    - 100 g cukor
    - 250 g margarin

    Krémhez:

    - 2 cs. vaníliás pudingpor
    - 7 dl tej
    - 200 g cukor
    - 1 nagy és 1 kis pohár tejföl

  • Zöldséges, tormás hús

    Hozzávalók: 60 dkg cupákos marhahús (pl marhafartõ), 1 csomó levesszöldség, 3 fej hagyma, 3-4 szem szegfûszeg, 1 babérlevél, törött bors, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 10-12 dkg frissen reszelt torma, fél liternyi húsleves, cukor, só.

  • Sajtosrizs

    Nagyon ízletes, kissé pikáns, a rizsnek következõ elkészítése. Megmosunk körülbelül 14 deka rizst s beletesszük az idõközben felolvasztott hét deka vajba

  • Krumplis lángos

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg fõtt, tört fõtt burgonya, 1,5 dkg élesztõ, 2 dl tej, cukor, só, olaj.

  • Húsvéti mézestálka

    Hozzávalók: 50 g vaj (vagy margarin), 60 g barna cukor (vagy sima kristálycukor), 125 g méz, 1 citrom, 250 g finomliszt, 1 cs sütõpor, 1-1 mk õrölt fahéj, szegfûszeg, szerecsendió (mézeskalács fûszer is jó), 1 tojás, liszt a formázáshoz;

  • Császármorzsa

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 4 tojás, 4 dl tej, 10 dkg cukor, só, 3 dkg mazsola, baracklekvár, mazsola.

  • Natúr szûzérmék tejszínes spárgával

    Hozzávalók: 60 dkg sertés szûzpecsenye, 60 dkg spárga, 6 dkg vaj, 2 dl tej, 1 dl tejszín, 1 csapott ek. étkezési kukoricakeményítõ vagy valamilyen liszt, só, õrölt fehérbors, 1 csokor kapor, 1 citrom.

  • Curry-s csirkecombok

    Curry-s csirkecombokEgy mély tepsit kikenünk a vajjal, ami másnap mehet a sütőbe. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a curry-vel, sóval, borssal. A combokat kettévágjuk, megforgatjuk a fűszeres joghurtban, és belerakjuk a tepsibe. A megmaradt joghurtot a húsra kanalazzuk, alufóliával lefedjük, és berakjuk a hűtőbe éjszakára. Másnap begyújtjuk a sütőt, amikor eléggé bemelegedett, berakjuk a húst, és lefóliázva sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és megpirítjuk a husikat. Sima rizzsel vagy kukoricás rizzsel tálalhatjuk.

  • Anyós bablevese

    Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...