2025.10.28. - Simon, Szimonetta

Finom sertésszelet

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertés hús, 1 dl étolaj, 10 dkg liszt, 2 cl konyak, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl tej, 1 mokkáskanál pirospaprika, só, fehérbors õrölt.
A színhúst felszeleteljük, sóval, borssal megszórjuk és aztán enyhén sós tejbe, összetört fokhagymát keverünk, konyakkal megbolondítjuk.

A húst ebben a lében áztatjuk kb. 3-4 órát, de már elõzõ nap is elkészíthetjük, hûtõszekrénybe tároljuk, had érjen össze. Közvetlenül a tálalás elõtt paprikás lisztben megforgatjuk és úgy lucskosan, olajban kisütjük. Bármilyen zöldség köretet, rizst, burgonyát adunk mellé.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!