Feltételezem, hogy sült pulyka melle szeretned tálalni az áfonyaszószt. Nem túl bonyolult elkészíteni, fõleg ha "darabosan" szeretned benne az áfonyát. Mert akkor nem is kell átpaszirozni. Hús mellé nem szükséges túl édesre készíteni, max. 30-35 dkg cukrot kell számítani 1 kg gyümölcsre.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A gyümölcsöt lecukrozod, és egy lábosban elkezded fõzni. Elég hamar megpuhul, nem szabad túlfõzni. Amennyi saját levet ereszt, a pont elegendõ, nem kell hozzá víz. Ha kicsit híg lenne (a fagyaszott gyümölcs általában több levet enged, mint a friss), akkor étkezési keményítõvel szépen be lehet sûríteni.
Azért fontos, hogy keményítõvel, és ne liszttel készítsd a sûrítést, mert a keményítõ nem pálosítja be a szószt. És nem utolsósorban a keményítõs sûrítés sosem lesz csomós. Ha kicsit pikánsra szeretnéd készíteni, akkor kevés vörösborban fõzz fel citromhéjat, néhány szem szegfûszeget és egy darabka fahéjat. Ha összeforrt, a fûszereket vedd ki, és ebbe a fûszeres borba tedd bele a cukrot és a gyümölcsöt. Pár percig elég fõzni. A sûrítés a fentiek szerint.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!