2024.03.29. - Auguszta

Tepsis libacomb

Hozzávalók: 4 libacomb, 4 paprika, 1 hegyes erõs paprika, 2-2 paradicsom és vöröshagyma, 1 kg krumpli, 1 ek. liszt, 1 tk. pirospaprika, 1 mk. bors, 1 csapott ek. só, 4 gerezd fokhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A combokat sózom, borsozom (a recepten kívüli mennyiséggel). A krumplit karikára vágom és összevegyítem a paprikás-lisztes- sós-borsos keverékkel. Ezt egy nagy tepsibe terítem, rákarikázom a hagymát, sózom, majd a paprika szeletekkel beborítom. Ráfektetem a combokat, a tetejére, karikára vágott paradicsom kerül.

Zúzott fokhagymát szórok rá, majd aláöntök 2 dl vizet. Fóliával lezárom és elõmelegített sütõben, közepes lángon cirka másfél órát sütöm. (bõrös felük lefelé legyen) Leveszem a fóliát, a combokat megfordítom, és a bõrkéjüket pirosra pirítom. Lehet hozzá pirított burgonyát, hagymás tört krumplit és sok salátát adni.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!