2024.04.19. - Emma

Rakott paraj

A leveles parajt folyó vízben többször átmossuk. Forrásban lévõ, szódabikarbónás, enyhén sós vízbe dobva 3 percig fõzzük, majd lecsepegtetjük. Közben a zsemléket vékony szeletekre vágjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
2 kg zsenge paraj,
4 db zsemle,
2-3 dl tej,
10 dkg sajt,
2 gerezd fokhagyma,
5 dkg margarin,
só, törött bors.

Mély, tûzálló tálat margarinnal kikenünk, aljára terítünk egy sor parajlevelet, ráborítunk annyi zsemleszeletet, hogy a parajt teljesen elfedje, majd megszórjuk tört fokhagymával, meglocsoljuk a csipetnyi sóval elkevert tejjel. Megszórjuk reszelt sajttal, majd parajlevelekkel folytatjuk a rétegezést.

A tetejére is parajnak kell kerülnie, amelyet forró margarindarabkákkal és reszelt sajttal megszórunk. Lefedve, forró sütõben közepes lángon 25 percig sütjük. Végül tányérra szedjük, és meghintjük reszelt sajttal.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!