2025.11.03. - Gyõzõ

Citromos zöldbableves

Megtisztítunk, kis darabokra vágunk 40 deka zöldbabot, és másfél liter vízben feltesszük fõni. Beleteszünk 1-1 szál megtisztított, négybe vágott sárgarépát meg petrezselyemgyökeret, egy darabka citromhéjat, és megsózzuk.
Amikor a bab megpuhul, öt deka vajból egy púpos evõkanál liszttel világos rántást készítünk, besûrítjük vele a levest, és beledobunk két pár karikára vágott virslit. (Ha mûanyag burkolja a virslit, azt elõzõleg lehúzzuk róla.)

Egy csapott evõkanál lisztet simára keverünk két deci tejföllel, és tésztaszûrõn keresztül, közben kevergetve, a levesbe öntjük, így nem lesz csomós.

Még 34 percig fõzzük, és egy kevés citromlével savanyítva tálaljuk. Kellemesen üdítõ, pikáns nyári leves, ha virsli nélkül készítjük, hidegen is tálalhatjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!