rss
  • Ananászos pulyka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg pulykamell, 5 evõkanál liszt, 1 doboz körszeletes ananászkonzerv, 10 dkg trappista sajt, 4 evõkanál olaj, 20 dkg vékonyra szeletelt gépsonka, 3 dl tejszín.

    A pulykahúst megmossuk, konyhai papírtörlõvel szárazra töröljük, felszeleteljük, enyhén megsózzuk, lisztben megforgatjuk. Az ananász levét leöntjük.

    A sajtot megreszeljük. Serpenyõben felforrósítjuk az olajat, majd a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen szép pirosra sütjük, és egy tûzálló tálban egymás mellé rakjuk.

    A hússzeleteket betakarjuk az ananászdarabokkal, ráterítjük a gépsonkát, majd megszórjuk a sajttal.

    Az egészet megöntözzük a tejszínnel, és alufóliával lefedjük. A sütõt elõmelegítjük 175 fokra (gázsütõ: 2. fokozat). Az ananászos pulykát átsütjük benne, majd eltávolítjuk a fóliát, és a sütõt felkapcsoljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g zöldbab, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, só, pirospaprika, 3 ek. olaj, 1 ek. liszt, 1 pohár tejföl és egy kevés ecet, és cukor.

  • Bearni mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

  • Café glacé

    Hozzávalók: 1,5 dl tej, 2 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 2 kk Nescafé.

  • Penne carbonara

    Hozzávalók: 1 cs (500g) Penne Rigatta, 1dl tejszín, 150g bacon, 5 tojás sárgája, sajt ha fel akarjuk dobni.

  • Svájci diós szelet

    Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg porcukorral, 1 kk. sütõpor, 1/2 citrom, 7 dkg liszt, 20 dkg dió, 30 dkg reszelt sárgarépa, kevés zsír. Bármilyen krémmel, dzsemmel tölthetjük.

  • Zöld szelet

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált háztartási keksz
    - 25 dkg porcukor
    - 25 dkg vaj
    - kevés tej
    - 1/2 rumaroma
    - 3 ek kakaópor
    - 1 mandulaaroma
    - 1 tortabevonó
    - 3 ek napraforgó olaj

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Magyaros lecsó ürühússal

    25 dkg hagymát karikára vágunk, 10 dkg füstölt szalonnát, 10 dkg fokhagymás kolbászt kis kockákra, 1/2 kg ürühúst nagyobb kockákra darabolunk. Kb. 1 kg zöldpaprikát hosszában ujjnyi vastag csíkokra vágunk, végül meghámozunk 1/2 kg paradicsomot.

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 30 dkg tészta, 25-30 dkg brokkoli, 1 csomag sajtszósz, 1 dl tejszín, só, bors.

  • Datolya-szeletek

    14 deka forrázott mandulát nagyon finom hosszúkás darabokra vágunk, 14 deka datolyát is a magoktól megtisztítva, hosszúkásra vágunk.

  • Mazsolás párolt hal

    Hozzávalók: 25 dkg harcsafilé, 1 db halászlé kocka, 5 dkg mazsola, 1,5 dl tejszín, 1/2 citrom leve, 1 kis fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, babérlevél, õrölt bors.

  • Szárnyaskrokett

    Hozzávalók: 16 deka sült, vagy fõtt szárnyashús maradék, 2 deka vaj, 2 deka liszt, 1 deci tej, só, 1 egész tojás, zöldpetrezselyem, töröttbors.

  • Húsvéti fõtt sonka

    Hozzávalók: 1 db sonka, kötözött sonka, 1 db csülök, 5 db tojás, 1 szál friss torma, paprika, paradicsom, piros retek, lila hagyma;

  • Rákkal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 10 sós palacsinta, 30 rákolló, és/vagy farok, 1,5 zsemle, fál dl tejszín, 25 dkg gomba, 4 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg zsír, zsemlemorzsa, só, bors, paprika, petrezselyemzöld.

  • Rákóczi túrós lepény

    Hozzávalók:
    a tésztához: 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1-2 evõkanálnyi víz, 1 csipetnyi só,
    a töltelékhez: 33 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 3 dkg búzadara, 1 dkg vaníliáscukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg mazsola, lekvár,
    a habhoz: 3 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 2 evõkanálnyi piros lekvár

  • Kínai saláta füstölt-hússal

    Hozzávalók: 1 fej kisebb kínai kel, 20 dkg sovány füstölt hús, 15 dkg hagyma, fûszeres olajkeverék, cukor, só, bors, borecet.

  • Pizzás csiga

    Hozzávalók: 2.8 dkg élesztõ, 50 dkg liszt, 1 púpos evõkanál tejföl, 1 evõ.kanál olaj, 2,4 dl víz, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor.

  • Gombás padlizsános tészta

    Hozzávalók 4 személyre: 50 g szárított vargánya, 400 g padlizsán, 1 gerezd fokhagyma, 4 szem paradicsom, 4 ek. olívaolaj, 150 ml fehérbor, só, bors, 400 g penne rigate tészta, 100 g parmezán.

  • Rácsos szilvanyárs

    Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 1,5 dl tej, 2 db tojás, csipet só, 3 evõkanál cukor, 2,5 dkg élesztõ, 5 dkg olvasztott sütõmargarin, reszelt citromhéj (ízlés szerint).

  • Nyári spanyol leves

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg érett paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 közepes uborka, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál borecet, 2-3 evõkanál olívaolaj, 1 szikkadt zsemle, 3 dkg sütõmargarin.