2025.11.02. - Achilles

Ananászos pulyka

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg pulykamell, 5 evõkanál liszt, 1 doboz körszeletes ananászkonzerv, 10 dkg trappista sajt, 4 evõkanál olaj, 20 dkg vékonyra szeletelt gépsonka, 3 dl tejszín.
A pulykahúst megmossuk, konyhai papírtörlõvel szárazra töröljük, felszeleteljük, enyhén megsózzuk, lisztben megforgatjuk. Az ananász levét leöntjük.

A sajtot megreszeljük. Serpenyõben felforrósítjuk az olajat, majd a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen szép pirosra sütjük, és egy tûzálló tálban egymás mellé rakjuk.

A hússzeleteket betakarjuk az ananászdarabokkal, ráterítjük a gépsonkát, majd megszórjuk a sajttal.

Az egészet megöntözzük a tejszínnel, és alufóliával lefedjük. A sütõt elõmelegítjük 175 fokra (gázsütõ: 2. fokozat). Az ananászos pulykát átsütjük benne, majd eltávolítjuk a fóliát, és a sütõt felkapcsoljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!