rss
  • Juhsajt szezámos panírban

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.

    A sajtot lecsepegtetem és 1,5 cm vastag szeletekre vágom. A tojást felverem a tejszínnelm, sóval, borssal és paprikával.

    A panírlisztet elkeverem a szezámmaggal, sóval, borssal, paprikával és õrölt szerecsendióval. A sajtot a tojásba és a lisztbe forgatom, majd a panírozást megismétlem. Forró olajban mindkét oldalát szép aranysárgára sütöm.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cukkinileves

    Hozzávalók:

    1 liter paradicsomlé, 1 evõkanál olíva olaj, 1 fej vöröshagyma, 1liter húsleves (kockából), 1 közepes nagyságú cukkini, 1 dl vörösbor, néhány friss bazsalikomlevél, 2 evõkanál cukor, só, frissen õrölt fekete bors

  • Húsvéti muffin

    Hozzávalók: 12 darabhoz, 20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 egész tojás, 2 kk. sütõpor, 2 kk. szódabikarbóna, 1 cs. vaníliás cukor, 1 dl tej, 0,5 dl olaj, 1 csipet só, 1 ek. méz, 1 tk. rum csokis mazsolás drazsé, szines csokidara, szines apró tojáscukor.

  • Tejszínes-kapros pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 10 dkg kapor, 1 dl olívaolaj, só, bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, 1/2 liter fõzõtejszín.

  • Kapros juhtúrós lángos

    Hozzávalók: 8 lángostészta, 30 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl, 1 csomó kapor, 1 tk só, olaj a kisütéshez.

  • Rizsfelfújt

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 liter tej, 1 csomag vanilliás cukor, 8 dkg cukor, 4 dkg margarin, 5 dkg mazsola (aki szereti), 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, csipet só.

  • Dióskürt

    45 deka lisztet 20 deka vajjal vagy zsírral összedolgozunk. Hozzáadunk még 10 deka cukrot, 1 tojást, 1 csomag Váncza-sütõport, kevés sót, 2 kanál tejfelt, 1 kanál rumot és annyi tejet, hogy jól nyújtható legyen.

  • Szalonnák nyárson

    Hozzávalók személyenként: 10-20 dkg füstölt szalonna, 2-3 szelet kenyér, 1 hagyma, kökény-, fûz -, vagy akácnyárs;

  • Alkoholos meggyleves

    Alkoholos meggylevesA bort a fűszerekkel forraljuk fel. Jól forraljuk ki belőle az alkoholt. Majd tegyük bele a meggyet és kicsit főzzük át, hogy a gyümölcs kicsit megpuhuljon. Ha kell, cukrozzuk meg. Lehet mézet is használni. Majd a fűszereket szedjük ki a levesből, és jól hűtsük le. Majd keverjük hozzá a tejszínt, és hígítsuk fel a tejjel, mivel elég sűrű levessé áll össze. Aki szereti, a végén egy kis édeskés likőrt is adhat hozzá, hogy mégjobban megbolondítsa az ízeket. A tejszín miatt érdemes minél hamarabb elfogyasztani.

  • Tejszínes laskagomba

    Megpárolok egy fej hagymát és ráteszem a felvágott laskagombát (lehet persze csiperke is!). Só, bors, 4-5 gerezd átpréselt fokhagyma.

  • Török uborkasaláta

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 1 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál ecet vagy citromlé, só, 50 g dióbél, 500 g kígyóuborka, 4 teáskanál olívaolaj;

  • Toros káposzta

    55-60 dkg sertéshúst 5 dkg füstölt szalonnával apróra vágunk, s belekeverünk 10 dkg megmosott rizst, 1 egész tojást, kevés törött borsot, kis paprikát és sót. Egészben savanyított káposztafejekrõl lefejtett levelekre 1-1 jó kanállal teszünk a keverékbõl, összecsavarjuk, s a végeit bedugdossuk.

  • Bírkahús konyakkal

    Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 2 fej vöröshagyma,kevés vörösbor, pirospaprika, töröttbors, 2 derezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika és fél deci konyak.

  • Gesztenyével töltött libamell

    Hozzávalók: 70 dkg libamell, 10 dkg gesztenyemassza, 10 dkg szemes gesztenye, 1 zsömle, 1 tojás, só, bors.

  • Túrótorta

    Hozzávalók: 2 adag vajas tészta, vagy mirelit leveles tészta, 1 citrom reszelt héja, 1cs. vaníliás cukor, 80 dkg tehéntúró, 1 dl tejföl, 15 dkg porcukor, 3 dkg búzadara, 5 dkg mazsola, 1 tojássárgája.

  • Sajtos bundáskenyér

    Hozzávalók: 8 vékony szelet kenyér, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 4 vékony szelet sajt, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1 teáskanál mustár, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, currypor, ízlés szerint só.

  • Zöldséges rizsfelfújt

    Hozzávalók: 15 dkg rizs, 20 dkg ementáli sajt, 25 dkg brokkoli, 1 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 kis zeller, 10 dkg zöldborsó, 4 dl zöldségleves (kockából), só, pirospaprika, 3 ek. Margarin.

  • Fejpástétom

    Hozzávalók: 1 kg fejhús, fél kg máj, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, só, szerecsendió.

  • Áfonyalikõr

    Hozzávalók: Áfonyaszemek, cukor, alkohol.

  • Zöld dió

    Félig érett, zsenge diókat (legjobb június közepén) kötõtûvel sûrûn megszurkálunk, nyolc napig vízben áztatjuk õket, a vizet ez idõ alatt naponta változtatjuk. Nyolc nap múlva a diókat habüstbe tesszük és gyönge sziruppal félpuhára fõzzük.

  • Fokhagymás paradicsomos tepsis karaj

    Hozzávalók:

    - 5 szelet karaj
    - 5 paradicsom
    - 10 fokhagymagerezd
    - fokhagymás pecsenye fûszerkeverék
    - só
    - napraforgó olaj