rss
  • Fokhagymás pisztráng

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1,5 kg pisztráng, 10 dkg vaj, 6-8 gerezd fokhagyma, fél csomó petrezselyemzöld, só.

    A szobahõmérsékletû vajat elkeverem a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A halat megtisztítom, beirdalom, kívül-belül sózom. A vágatokba belekenem a fokhagymás vajat.

    A halakat egy tepsibe teszem, a maradék fokhagymás vajat a halak tetejére osztom. A forró sütõbe tolom és a vajjal idõnként locsolgatva 25-30 percig sütöm.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Chilis bab

    Fokhagymát és vöröshagymát (lehet lila hagyma is) olajon megpirítok. Általában 2 doboz Bonduelle mexikói csípõs chilis babot szoktam vásárolni.

  • Lencsefõzelék

    Hozzávalók: 400 g lencse, 3 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 1 db vöröshagyma, só, zsír, liszt, pirospaprika, 1 pohár tejföl, ecet, mustár, 1 db füstölthús kocka, vagy 1kk füst ízû por.

  • Csokis tallér

    Hozzávalók:

    - 1 tábla étcsokoládé
    - 15 szem mogyoró
    - 0.3 dl tejszín

  • Puding gyümölcslevessel

    Hozzávalók: 1 db ananászkonzerv (darabolt ), 1db barackbefõtt, 1 db meggybefõtt, 1 cs vanillia pudingpor, citromlé, fahéj, szegfûszeg, vanilliáscukor, szerecsendió, kb. 1/2 l tej.

  • Kolbászos káposzta

    Hozzávalók/ 4 személyre /:
    1 kg-os fejes káposzta, * 10-15 dkg füstölt szalonna, * 20-25 dkg füstölt kolbász, * só, ételízesítõ ízlés szerint, * 1 kávéskanál édes fûszerpaprika;

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók: tészta, paradicsom, paprika, uborka, füstölt tarja, majonéz.

  • Budai burgonyasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg fõtt burgonya, 1 savanykás alma, 10-15 szem szilvabefõtt, 10 dkg reszelt rokfort, 4 ek. olaj, 3 ek. almaecet, 4 dl kefir, só, cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldhagymaszár, késhegyni tört szegfûszeg.

  • Sonkás kifli

    18 deka liszttel, 12 deka vajjal, kevés sóval, 1 tojás és 1-2 kanál tejfellel tésztát gyúrunk.

  • Tarhonyás lecsó kolbásszal

    Hozzávalók: 10 dkg húsos szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 20 dkg lecsókolbász, 1 kk cukor, só, fél kg párolt tarhonya.

  • Brokkolis tészta

    Hozzávalók: 400 g tészta, ízlés szerint (metélt, csiga stb.), só, 400 g brokkoli, 4 szem paradicsom, 100 g mélyhûtött rákhús, 3 tojás, 375 ml tej, bors, szerecsendió, 4 ek. reszelt sajt.

  • Mandarinlekvár

    Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2: 1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.

  • Rántott sajt

    Hozzávalók: Trapista, vagy Pannónia sajt 400 gr,liszt 50gr, tojás 2 db,zsemlemorzsa 120gr, olaj a sütéshez, só.

  • Halászlé

    Hozzávalók: 1 kg tisztított ponty, 2 nagy fej vöröshagyma, só pirospaprika.

  • Borjú zöldborsóval töltve

    Hozzávalók: borjúszegy, tölteni való 1 kg.

  • Paszuly-leves

    Fél liter apró, tiszta fehér paszulyt tegyünk négy liter hideg vizbe fõni. Ebbõl 8 személynek elégséges készülhet. Ha a paszuly jól megfõtt készitsünk hozzá egy tojásnyi zsirban egy fakanál liszttel szép barna rántást; mikor jó forró a rántás, öntsünk bele egy pohár hideg vizet és ugy boritsuk a forró paszulyba.

  • Babos-szalonnás spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg fejteni való bab, só, 100 g húsos füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 250 g koktélparadicsom, ½ cs. majoránna, 400 g spagetti, 4 ek. olívaolaj, bors, 250 g ricotta (olasz krémtúró), 30 g reszelt parmezán.

  • Almás kalács

    Hozzávalók: 8 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütõpor, késhegynyi fahéj, tejföl, 50 dkg hámozott, 8 részre vágott alma.

  • Uborkasaláta túrókrémmel

    Hozzávalók: 50 dkg salátauborka, 2 dkg só, 3 cl ecet, 3 cl olaj, 5 dkg cukor, 15 dkg túró, 1,5 dl tejföl, 1 dkg fokhagyma.

  • Almaital

    Hozzávalók: 7 kg alma, 6 liter víz, 2 dkg citromsav, 11 teáskanál nátriumbenzoát, 1 kg méz.

  • Fogyi lepény

    Hozzávalók: 1 tojáshoz 1 púpozott evõkanál reszelt parmezán (vagy valamilyen) sajt, 1 lapos evõkanál szójatejpor, vagy teljes kiõrlésû liszt, só.