rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Kolbászos rántotta

  • Share on Tumblr

    Kevés zsíron egy kávéskanál reszelt vöröshagymát megpirítunk, vékonyra szeletelt kolbászt teszünk bele...

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    ... amikor a kolbász már felforrósodott és elkezdett a zsírjára sülni ráöntjük a felvert tojásokat és megsütjük. Tálaláskor õrölt fûszerpaprikával megszórjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Epres képviselõfánk

    Hozzávalók: 20 dkg eper, 25 dkg sovány tehéntúró, fél evõkanál zselatin; a tésztához: 5 dkg vaj, 1 teáskanál cukor, 3 tojás, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, csipetnyi só, negyed liter víz, citromfû levél, porcukor a szóráshoz.

  • Reggeli gyümölcsturmix

    Hozzávalók: 6 dl friss ananászlé, 1 meghámozott, felszeletelt mangó, 2 közepes méretû banán, kis csipet Stevia por vagy két csepp Stevia Fluid Nova (ízlésnek megfelelõen), kókuszreszelék (ízlésnek megfelelõen).

  • Bodzavirág bor

    Tegye a lemorzsolt bodzavirágot rozsdamentes fazékba, adja hozzá a cukrot és a citromot, majd forrázza le 3 liter lobogva forró vízzel. Ha kihûlt adja hozzá az élesztõt. Az így elkészített alapot hagyja állni egy éjszakán keresztül, majd másnap szûrje le, töltse üvegekbe, és gyengén ledugaszolva tegye azokat hûvös helyre (ne a hûtõszekrénybe!). Az érlelés során többször kiugorhat a nyakas üvegek dugója, ha elõfordulna, dugaszolja gondosan vissza azokat. Amikor már letisztult lé, szûrje le az idõközben képzõdött üledéket, majd dugaszolja be véglegesen az üvegeket.

  • Parmezán puding

    Hozzávalók: liszt 15 dkg, vaj 2 dkg, tej 1 dl, tojás 6 db, só késh., parmezán sajt 14 dkg, vaj 5 dkg, sonka vagy parmezán 3 dkg.

  • Cseh fánk

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Fejessaláta naranccsal

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 2 narancs, fél citrom és fél narancs leve, fél tk só, frissen õrölt fehérbors, csipetnyi cukor.

  • Kókuszos csirke

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb vagy -mell, 1 hagyma, 4 gerezd fokhagyma, diónyi friss gyömbér reszelve.

  • Joghurtos-zöldfûszeres öntet

    Hozzávalók: 2 dl joghurt, 1 dl tejföl, só, bors, minél több zöldfûszer (bazsalikom, kapor, petrezselyem, snidling, kakukkfû, lestyán, zeller), 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma.

  • Beach Beauty

    Az összetevõket - a tonic kivételével - shakerben összerázzuk, majd egy pohárba jégre szûrjük, végül felöntjük a tonickal, és lazán megkeverjük.

  • Almás-diós lepény

    Hozzávalók:

    20 dkg rizsliszt, 2 dl tej, 6 alma, 10 dkg dió, 1 tojás, 3 dkg élesztõ, 1 evõkanál zsír, 1 dkg cukor

  • Sajtos rúd

    Hozzávalók: 40 dk liszt, 10 dk reszelt sajt, 2 kk. só 1 mk szódabikarbóna, 25 dk Liga,
    1 ek tejföl, 2 sárgája.

  • Kókuszos csirke

    Hozzávalók:

    4 db fél csirkemell filé, páchoz: 2 ek étkezési keményítõ, 1 dl bor, szójaszósz, diónyi gyömbér, 1 szál póréhagyma, 15 dkg gomba, currypor, 6 ek. kókuszreszelék, 1 db húsleveskocka, 1 dl tejszín, olaj

  • Gombás tarhonya

    Hozzávalók: 100g füstölt húsos szalonna, 250g nagy szemû öreg tarhonya, 50g vöröshagyma, 10g fokhagyma, 200g szegfûgomba, paprika, 15g fûszerpaprika. Só, õrölt bors.

  • Sajtos-tejfölös rakott törtburgonya padlizsánnal és gombával

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 padlizsán, 1 doboz tejföl (nagy), 1-2 üveg gomba (vagy fél kiló friss), 5-6 szelet bacon, 20 dkg sajt, só, bors, köménymag, ételízesítõ, vaj vagy margarin.

  • Boszorkányhab

    Össze kell turmixolni, majd habverõvel habosra kell keverni. Gyorsan meg kell enni!
    Mélyhûtõben fagyasztva, mikor elérte a kellõ hõmérsékletet és szilárdságot, fagyiként fogyasztható.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg zellergumó, ízlés szerint só;

  • Sült paradicsom

    Hozzávalók: 8 kemény paradicsom, olaj, só, õrölt bors.

  • Gyors ananászleves

    Gyors ananászlevesAz ananászt megpucoljuk, feldaraboljuk, (ha konzerv, akkor a levével együtt mehet az edénybe) kevés vizet rakunk az edénybe és a kockára vágott ananászt beletesszük, majd ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 5 percet főzzük, (nem kell agyonfőzni!) majd a tejszínbe belerakjuk a pudingport és besűrítjük vele a levest. Ha nem elég édes, még cukrozhatjuk, ha pedig sűrű lenne, akkor tejjel hígíthatjuk. Langyosan és hidegen is fogyaszthatjuk. Bár ezekben a nyári napokban inkább hidegen ajánlott, legalább kicsit hűti a szervezetet.

  • Spenót

    Hozzávalók: 1 doboz mirelit parajpüré, 1 zsemle, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, kb. 2 dl tej.

  • Tojásos-sonkás rakott tészta

    Tojásos-sonkás rakott tésztaA tésztát sós vízben kifőzzük. Csak 3-4 percig főzzük, nem kell teljesen megfőnie. Miután leszűrtük, kevéske olajjal keverjük át, hogy ne tapadjon össze felhasználásig. A tojásokat keményre főzzük. A gépsonkát kockára vágjuk. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat serpenyőben felolvasztjuk, majd a lisztet hozzáadva világos aranyszínűre pirítjuk (rántást készítünk), majd a tűzről levonva apránként hozzáadjuk a forró tejet. Mindig csak egy keveset, hogy ne csomósodjon. Célszerű a fakanalat habverőre cserélni. Sóval, frissen reszelt szerecsendióval és őrölt fehérborssal ízesítjük.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...