Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. A rizst a vízben addig fõzzük, amíg az összes folyadékot magába szívja. Ezután ráöntjük a tejet, megsózzuk, és tovább fõzzük, amíg a tejet is mind elszívja. Langyosra hûtjük, belekeverjük a cukros tojássárgáját és a fehérjékbõl vert kemény habot.
A tejberizsbõl nedves kézzel gombócokat formálunk a gyümölcsdarabok köré, és lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. 180 fokra felhevített olajban 2-3 perc alatt szép pirosra megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük a gombócokról, és még forrón meghintjük fahéjas cukorral.
Hidegen is, melegen is egyaránt finom. Kissé bonyolult, de megéri a fáradságot.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!