rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Malacpecsenye

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Személyenként 25-30 dkg bõrõs malachús, 1 vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, bors, só, majoránna, 3 evõkanál olaj, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl sör.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A malachúst bedörzsöljük sóval, borssal, majoránnával, majd olajozott tepsibe tesszük. Mellé tesszük a hagymát és fokhagymát, és elõmelegített sütõbe toljuk. Sütés közben sörbe mártott, füstölt szalonna darabbal kenegetjük, illetve saját levével locsoljuk. A sörös szalonnától szép piros, ropogós lesz.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Virslis krumpli tepsiben

    Hozzávalók 4 személyre:

    0,6-0,7 kg hasábburgonya, 3 dl tejföl, 4 + 2 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, ételízesítõ, bors, majoránna, só, olaj

  • Párizsi túrógombócszeletek

    Hozzávalók: 75 dkg túró, 6 db tojás, 14 dkg búzadara, 10 dkg liszt, 5 dl olaj, 2 dkg só.

  • Húsgombócleves pikánsan

    Húsgombócleves pikánsanA húst 2 fej dinsztelt hagymával, borssal, sóval, tojással, fokhagymával összegyúrjuk, apró gombócokat készítünk belőle. A csíkokra vágott sonkát olajban lepirítjuk, majd a másik 2 fej hagymával és zöldségekkel, só, bors, fűszerpaprika, babérlevél hozzáadásával pároljuk tovább - esetleg kevés vizet adunk hozzá. Amikor már elég puha, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a burgonyát és a mustárt. Forrás után beletesszük a húsgombócokat, és készre főzzük. A mustár pikáns ízt ad neki, de tálalás előtt sűríthetjük tejföllel, vagy ízléstől függően ki-ki magának tehet bele.

  • Ananászfelfújt

    Hozzávalók: 50 g margarin, 25 g méz, 20 dkg sovány krémsajt, 1 tojás, 25 g õrõlt mandula, 25 g rizsliszt, 1 kávéskanál reszelt narancshéj, 37,5 dkg friss ananász.

  • Töltött paprika

    Szép húsos zöldpaprikáknak magját kiszedjük, ereit kivágjuk s egy tálba rakva, leforrázzuk. Ha egy ideig már álltak, kiszedjük és szitára rakjuk. Elõzõleg már feltehetjük a mártáshoz szükséges egy - 1 és fél kiló paradicsomot, egy kis hagyma és petrezselyem zöldjével, kevés vízzel fõni.

  • Knock Out Drink

    Shakerben összerázzuk az italokat, egy hosszú pohárban a jégkockákra öntjük, narancs szelettel díszítjük.

  • Diós-ananászos karácsonyi lekvár

    Hozzávalók: fél ananász, fél kg narancs, fél kg mandarin, 5 dkg dióbél, kb. 60 dkg befõzõcukor, 3 ek rum.

  • Pontypaprikás

    Hozzávalók: 1,5 kg-nyi pontyszelet, 8 dkg zsír, egy nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 pohár tejföl, paprika, 1 ek liszt, só.

  • Szavarin

    Hozzávalók: 25 deka liszt, 2 deka élesztõ, 2 és fél deci tej, 3 tojás sárgája, 6 deka cukor és 8 deka vaj.

  • Sonkás rúd

    Hozzávalók:

    1 csomag mexikói zöldségkeverék (450g.), 1 dkg vaj, 2 dl tejföl, 16 dkg majonéz, mustár, bors, citromlé, 3 púpozott evõkanál zselatin, 5 db szép téglalapalakú gépsonka, 6 db kemény tojás

  • Hagymás sajtos csirkemell

    Hozzávalók:

    - 1 egész csirkemell
    - 1 nagy szál póréhagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 dl tejszín
    - 15 dkg reszelt sajt
    - só
    - bors

  • Csirke tojásban

    Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só.

  • Jeges erdei gyümölcstea málnával

    A már korábban elkészített, lehûtött gyümölcsteába tegyünk 1 kiskanál vaníliáscukrot és 2 -3 szem málnát vagy szedret.

  • Francia citromtorta

    Hozzávalók: 250 gramm liszt, 225 gramm vaj, 300 gramm kristálycukor, 5 tojás, 3 citrom, 1 csipet só.

  • Gombás rakott hal

    Egy vöröshagymát apróra vágunk, és a tûzhelyen olajon megfuttatjuk, majd megpárolunk benne 25 dkg felszeletelt gombát.

  • Epres daiquiri

    Hozzávalók: 50 dkg eper, 2 e.kanál cukor, 18 tört jég, 8 e.kanál eperszörp, 1,5 dl frissen préselt citromlé, 3 dl fehér rum.

  • Körözött 1.

    Hozzávalók: egy doboz túró (25 dekás), egy doboz tejföl, egy fej hagyma (nagyon felaprítva),
    fûszerpaprika (ízlés szerint csemege vagy csípõs, szerintem vegyesen az igazi), só (ízlés szerint).

  • Berni mártás

    Hozzávalók: 5 tojássárgája, 25 dkg vaj, 1/2 dl ecet, 2 dkg vöröshagyma, 1/4 babérlevél, pár szem fekete bors, kis csomag tárkony, zöldpetrezselyem és Cayenne-i bors.

  • Csokoládékocka

    Hozzávalók: 6 tojás, 6 tojás súlyú cukor, 3 tojás súlyú vaj, 3 tojás súlyú liszt, 4 dkg kakaó, késhegynyi szódabikarbó.

  • Élesztõs pogácsa

    Hozzávalók: 1 dkg élesztõ, 1,5 dl tej, 28 dkg liszt, 14 dkg zsír, 1 db tojássárga, 1 kávéskanál tejföl, 1 mokkáskanál cukor, só, a kenéshez: 1 db tojássárga.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...