Hozzávalók: 2 db csülök, 1,5 kg krumpli, 3 dl víz, só, õrölt bors, fokhagyma, majoránna, bazsalikom, 4 fej vöröshagyma.
A krumplit nyolcatokba vágjuk, és teflon sütõbe tesszük. A vöröshagymát fél karikákra vágjuk, 3 fejet rászórunk a krumplira. A csülök húsos részét besózzuk, ízlés szerint fokhagymát kenünk rá, rászórjuk a bors, a majoránnát és a bazsalikomot. A befûszerezett felével ráborítjuk a krumplira és a hagymára, a tetejére sót, bors, majoránnát és bazsalikomot szórunk.
A maradék felvágott hagymát rászórjuk a csülökre. Aláöntjük a vizet. Alufóliát tesszünk rá, azzal egy óráig közepes lángon sütjük, majd egy kicsit erõsítünk a tûzön, így még fél óráig sütjük, majd a fóliát leszedjük és erõs lángon fél óráig, sütjük, megpirítjuk a csülköt.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!