rss
  • Csülök pékné módra

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 db csülök, 1,5 kg krumpli, 3 dl víz, só, õrölt bors, fokhagyma, majoránna, bazsalikom, 4 fej vöröshagyma.

    A krumplit nyolcatokba vágjuk, és teflon sütõbe tesszük. A vöröshagymát fél karikákra vágjuk, 3 fejet rászórunk a krumplira. A csülök húsos részét besózzuk, ízlés szerint fokhagymát kenünk rá, rászórjuk a bors, a majoránnát és a bazsalikomot. A befûszerezett felével ráborítjuk a krumplira és a hagymára, a tetejére sót, bors, majoránnát és bazsalikomot szórunk.

    A maradék felvágott hagymát rászórjuk a csülökre. Aláöntjük a vizet. Alufóliát tesszünk rá, azzal egy óráig közepes lángon sütjük, majd egy kicsit erõsítünk a tûzön, így még fél óráig sütjük, majd a fóliát leszedjük és erõs lángon fél óráig, sütjük, megpirítjuk a csülköt.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejkocsonya

    Hozzávalók: 1 liter tej, 8 dkg cukor, fél rúd vanilia, 1 ek zselatin.

  • Sült szardellás gomba

    Hozzávalók: 50 dkg nagy sampinyon-gombafejek, 1 evõkanál szardellapaszta, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 10-12 dkg finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma.

  • Húsos palacsinta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg csirkemell
    - 1 közepes hagyma
    - 1 zöldpaprika
    - 1 paradicsom
    - 2+2 evõkanál olaj
    - 1 kávéskanál pirospaprika
    - 15 dkg liszt
    - 3 tojás
    - 4 dl tej
    - 3+1 dl tejföl
    - 2 szál petrezselyem

  • Paprikás paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    - 3 pritaminpaprika
    - fél kg paradicsom
    - fél tk só
    - 3 ek cukor
    - 2 ek ecet
    - 1 ek olaj
    - 1 ek vágott petrezselyemzöld

  • Reszelt torma

    A megszárított tormagyökeret lereszelik és vízzel hígított ecettel keverik össze, ezt nevezzük ecetes tormának. A tormakrémbe tejfölt vagy tejszínt is tesznek.

  • Afrikai harcsa

    Hány személyre 4 személyre: 60 dkg harcsa- vagy afrikai harcsafilé, 1 kisk. só, 1 mk. Erõs Pista, 4 gerezd fokhagyma, 80 dkg fagyasztott hasábburgonya, fél kisk. ételízesítõ por, olaj.

  • Csemegekukorica zöldborsóval

    Hozzávalók: 60 dkg fõtt csemegekukorica, 1,5 dl tejszín, kis fej hagyma, 10 dkg párolt zöldborsó, 1 sárgarépa apró kockákra vágva, pirospaprika csíkokra vágva, púpozott teáskanálnyi vaj, vágott petrezselyem, só, õrölt gyömbér.

  • Borsós krumplisaláta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg krumpli
    - 1 db lilahagyma
    - 10 dkg zöldborsó
    - 1-2 evőkanál tárkonyecet
    - só
    - 1 teáskanál ételízesítő
    - cukor

    Az öntethez:

    - 2 dl tejföl
    - 1 teáskanál csípős mustár
    - 1 mokkáskanál currypor
    - só
    - őrölt fehérbors
    - cukor

    Tetejére:

    - 10 dkg sajt

  • Lángoló mandulás palacsinta

    Hozzávalók: 20 db édes palacsinta, 15 dkg darált mandula, 2,5 dl tej, 8 dkg cukor, 1,5 dl csokiöntet (kész), 0,8 dl Rum + 0,03 dl Amaretto.

  • Túrós galuska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 50 dkg liszt, 3 db tojás, 2,5 dl tejföl, 20 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só.

  • Fehér burgonyaleves

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 pohár joghurt, 1 ek liszt, 1 db babérlevél, 1 tk só, néhány szál petrezselyem, vegeta.

  • Padlizsán pizzasütõ módra

    Hozzávalók:

    4 db padlizsán, 4 dl sûrített paradicsom, 25 dkg tonhalreszelék sós vízben (NEM olajban!), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál oregánó, 1 mokkáskanál kakukkfû, 1 mokkáskanál rozmaring, õrölt kömény, bors, só

  • Szalonnás csirkemáj

    Hozzávalók: 1 doboz csirkemáj, 1 zacskó vékonyra szeletelt bacon szalonna.

  • Kolbászos, zöldbabos penne

    Hozzávalók: 50 dkg gyermelyi tészta, 20 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, 3 evõkanál étolaj, 15 dkg zúzott paradicsom, 15 dkg szárazkolbász, 1 dl száraz fehérbor, 2 dkg vaj, 5 dkg reszelt parmezán, ételízesítõ, só.

  • Gombás lecsó

    Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál Vegeta és pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só.

  • Madártej

    Hozzávalók: 1,2 l tej, 4 tojás, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 15 dkg kristálycukor, 1 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor;

  • Hideg zöldbableves

    Hozzávalók: 40 dkg vajbab, 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 kis hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 tk ecet, csipetnyi cukor, 1 tk liszt, 1 babérlevél, 2 dkg só.

  • Wellington pulykamell

    Hozzávalók: 1 pulykamell, gombapép, só, bors, szárított bazsalikom, olaj, 20 dkg leveles tészta, 1 tojás.

  • Almás áfonyalekvár

    Hozzávalók: fél kg áfonya, 60 dkg alma, 1 rúd kikapart vanilia, 1 kg zselécukor.

  • Diós szívek

    Hozzávalók: 13 dkg margarin, 8 dkg cukor, 16 dkg liszt, 7 dkg darált dió, késhegynyi só.