2024.04.27. - Zita

Sonkás kocka

A csomagoláson jelzettek szerint kifõzzük a tésztát. A vagdalt füstölthúst összekeverjük a tejföllel, a tojássárgákkal és a borssal. A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
50 dkg száraztészta (bármilyen lapos formájú)
20 dkg apróra vagdalt fõtt, füstölt hús (sonka, tarja, csülök)
3 db tojás
1 dl tejföl vagy tejszin
1 kk só
késhegynyi õrölt bors
1 ek zsiradék

A húsos keveréket összekeverjük a kifõtt tésztával és csak kóstolás után sózzuk, mert a hús eleve sós. Jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a tojáshabot is. Kivajazott szétszedhetõ tortaformába vagy tepsibe töltjük és 180 fokon kb 20-30 percig sütjük, amíg a teteje kérges nem lesz.

Tálalás elõtt a tortaforma peremét levesszük, és tortaszerûen szeleteljük, vagy kockákra vágjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!