rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Csirkemáj fehérborban

  • Share on Tumblr

    Májat fogyasztani, vastartalma miatt, fontos az emberi szervezet számára. Ezzel a könnyen és gyorsan elkészíthetõ étellel élvezet pótolni esetleges vashiányát is.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:
    40 dkg tisztított csirkemáj
    20 dkg gomba
    1 kis fej vöröshagyma
    1 dl száraz fehérbor
    1 dl húsleves
    1 babérlevél
    olaj
    liszt

    bors

    Elkészítés:

    A csirkemájat hosszában vágja szeletekre. Sózott, borsozott lisztbe forgatva olajon pirítsa meg és helyezze egy hõálló tálba. A maradék olajon párolja puhára a szeletelt gombát és tegye a májra. Forralja ki a húslevesben a babérlevelet. Az apróra vágott hagymát is párolja meg az olajon, adja hozzá a bort és a húslevest, majd öntse a májra és gombára. Lefedve a sütõben 15 perc alatt elkészül. Zöldpetrezselyem és rizsköret illik hozzá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Birkahús leves

    Hozzávalók: 2 ek zsír, vagy 3 ek étolaj, 50 dkg csontos birkahús feldarabolva, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 15 dkg beáztatott csicseriborsó, ½ - ½ kg zöldborsó, és cukkini, 3-4 ek paradicsompüré, 1 mk kurkuma, csipetnyi bors, só, 1 kk pirospaprika, levestészta, 1 csokor korianderlevél, néhány apróra vágott borsmentalevél, citromlé.

  • Almás rétes

    Borízû, savanykás almákat, egy kilót, meghámozunk s finom szeletekre vágjuk, vagy gyaluljuk. Egy marék darált mandulát, sok cukrot, kis fahéjat, citromhéjat és mazsolát összekeverünk.

  • Görög rizses tyúkleves

    A tyúklevest felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, és 12 percig fõzzük. Egy keverõtálban a keményítõt, a tejet, a sót és a tojássárgákat alaposan elkeverjük. Habverõvel állandóan keverve apránként hozzáadjuk a leveshez. A levest még egyszer felhevítjük, de már nem forraljuk! (Tipp: Görögországban hasonló recept szerint zsírtalanított bárányhúslevesbõl is nagyon jóízû levest készítenek.) Végül állandó keverés közben hozzáadjuk a petrezselymet és a citromlevet. Vigyázzunk nehogy összefusson!

  • Tormás fejes saláta

    Hozzávalók: 1 nagy, vagy két kisebb fej saláta, 2 dl tejföl, 2 ek reszelt torma, cukor, só, citromlé, 1 cs kapor.

  • Fûszeres mézeskalács

    Hozzávalók:

    10 dkg margarin vagy vaj, 10 dkg cukor, 10 dkg méz, 2 egész tojás, 20 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1/2 kk gyömbér, szegfûszeg és fahéj, 5 dkg cukrozott narancshéj, kevés zsemlemorzsa.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 l húsleves, 2 tojássárgája, 1 ek. liszt, 2 dkg vaj, szerecsendió, só, bors.

  • Mexikói bab darált hússal

    A babot éjszakára beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap áztató vízzel együtt feltesszük fõni, és majdnem puhára fõzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal lepirítjuk. A szárított fûszerpaprikát csíkokra vágjuk, és beáztatjuk a csirkelevesbe.

  • Balalajka

    Shakerben összerázzuk, koktélospohárba szûrjük, s a tetejét a narancshéjjal megpermetezzük.

  • Birkahúsos kása

    Hozzávalók: 40 dkg csont nélküli birkahús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanál pirospaprika, 1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 késhegynyi fokhagymasó, 2 zöldpaprika, 1 nagy paradicsom, 24 dkg hántolt köles, só.

  • Spanyol karaj

    Hozzávalók: 8 szelet csont nélküli karaj, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, 1-2 dl feketekávé, só, bors, olaj.

  • Házi müzliszelet

    Házi müzliszeletEgy keverőtálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, egy másikban a folyékony és pürés összetevőket. Egy spatulával dolgozzuk a két keveréket egy masszává, majd terítsük egy lapos, közepes méretű sütőformába vagy tepsibe, melyet olajos kikenéssel készítettünk elő. Sütés előtt a tetejét szórjuk meg fahéjjal és vaníliás cukorral, majd kb. 30 percig süssük. Ha már aranybarnára sült, szúrjuk meg fogpiszkálóval: akkor kész a tészta, ha nem ragad a pálcikára. Vágjuk fel a kész tésztát 8-12 szeletre és elfogyasztásig légmentes helyen tároljuk.

  • Gombaleves csipetkével

    Hozzávalók: 50 dkg vegyes csont, 30 dkg vegyes zöldség, 15 dkg gomba, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 5 dkg hagyma, 2 dkg só, törött bors, tejföl, 1 csomó zöldpetrezselyem. A csipetkéhez: 10 dkg liszt, 1 tojás, a kifõzõlébe só.

  • Zöldséges rakott tészta

    Hozzávalók: 1 csomag lasagne tészta, 3 paradicsom, 1 szál póréhagyma, 1 csokor petrezselyem, só, bors, szerecsendió, 25 dkg sajt reszelve, 2 ek. olaj, 10 dkg forrázott sárgarépa, 10 dkg cukkini, 2 tojássárgája.

  • Birsalmapuding

    Hozzávalók: 1 kg birsalma (vagy birskörte), 25 dkg édes Hóvirág kétszersült, 20 dkg kristálycukor, 3 egész tojás, 3 dkg vaj, 3 szem összetört szegfûszeg, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, kevés liszt, fahéjas porcukor a tetejére.

  • Szerelemturmix

    Hozzávalók: 8 cl. whisky, 4 cl. kávélikõr, 2 dl. tej, 2 kanál cukorszirup, 1 kanál instant kávé, 2 tojás, 5 g. szerecsendió, 4 jégkocka.

  • Meggyes baklava

    Hozzávalók: 50 dkg réteslap, 1 üveg meggybefõtt, 2 dl cukor, 2 dl joghurt, 5 tojás, 2 dl olaj, 1 kávéskanál fahéj. A sziruphoz: 4 dl víz, 4 dl cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom leve.

  • Tojás mártás

    Végy 4 keménytojás sárgáját, 2 nyers tojás sárgáját, 2 evõkanál fehérbort, 2 evõkanál tejfölt, 2 teáskanál apróra vágott snidlinget, 1/2 teáskanál mustárt...

  • Túrós pogácsa

    0,5 kg lisztet, 25 dkg zsírral, 0,5 kg túróval, 1 cs. sütõporral, kevés sóval, 1 tojással, 2-3 ekanál tejföllel jól összegyúrunk.

  • Bakonyi csirke

    Hozzávalók: 1 csirke, 20 dkg gomba, 20 dkg darált sertéshús, 2 tojás, 2 tejben áztatott zsemle, 1 evõkanál reszelt hagyma, 2 dl tej, 1 dl olaj, 20 dkg darált csirkemáj, törött bors, majoránna, gyömbér, szerecsendió, 1 dl bor, só.

  • Bereznay Tamás: Fõzni gyerekjáték

    Bevált receptek sietõs anyukáknak

    Mit fõzzek? – teszi fel magának naponta a kérdést sok százezer háziasszony a világon. Mit fõzzek, ami hamar elkészül, nem drága, finom, és még a gyerekek is megeszik? Mit fõzzek, ami mindezen túl még lehetõleg egészséges is? Bereznay Tamás könyve ezekre a naponta felmerülõ kínzó kérdésekre kísérel meg válaszolni. Olyan finomságokat ajánl, melyek többsége a munkából hazaérve, este is gyorsan összedobható, és amelyek ízkombinációikkal, érdekességükkel a legkisebbeknél is sikert aratnak.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...