rss
  • Köménymagleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kanál örölt köménymag,1 kanál liszt, 1 liter viz, kis fej hagyma, petrezselyemzöld.

    A köménymag felét egy liter vizben,feltesszük föni,kevés petrezselyem zöldjével,kis fej hagymával.

    A másik felét a köménymagnak ,a kanál lisztböl,kevés olajjal készitett rántáshoz adjuk,kicsit pirítjuk ,és rászürjük a felfözött levet. Egyszer meg felforraljuk,sózzuk,tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá. Kevés olajon pirított zsemlekockával tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Könnyed túrógombóc

    Könnyed túrógombócA túrót villával finomra törjük a vajjal, sóval és a 2 tojás sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, lazán a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát is. Körülbelül 1 órát hűtőben pihentetjük. Később sós vizet forralunk, és vizes kézzel kis tojás nagyságú gombócokat formázunk, és a lobogó vízbe dobáljuk őket. Fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Miközben a gombócok dagadnak a fazékban, kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Tetszés szerinti feltéttel fogyasztjuk, ez lehet a megszokott tejfölös cukros variáció, de akár lehet valamilyen gyümölccsel is.

  • Õszi szilvatorta

    Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 12 dkg sütõmargarin, 1 evõkanál cukor , 1/2 teáskanál fahéj, só.

  • Mediterrán salátatál

    Hozzávalók: 2 citrom, 4 narancs, 2 banán, 20 szem érett olivabogyó, 2 ek citromlé, 1/4 kk só, 2 ek cukor, 3 ek joghurt, frissen õrölt bors.

  • Pizza orgia

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 5 dkg téliszalámi, 5 dkg csípõs szalámi, 5 dkg füstölt kolbász, 10 dkg gépsonka, 2 merõkanálnyi paradicsommártás.

  • Sütõben grillezett tonhal

    Hozzávalók: 4 szelet tonhal, 2 babérlevél, 1 citrom 6 evôkanál olaj 1 evõkanál apróra vágott oreganó 3 evõkanál (konzerv) kapribogyó õrölt bors só.

  • Édes, mézes krumplis ropogós

    Hozzávalók: 4 dl natúr, fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, 1 dl (kb.) tej.

  • Juhtúrós csusza kaporral

    Durillo fodros nagykocka tésztát bõ, sós vízben kifõzzük. Lecsurgatjuk, meglocsoljuk a füstölt szalonna kisült zsírjával és tepertõjével, összekeverjük 25 dkg juhtúróval és egy kevés finomra vágott kaporral. Tejföllel tálaljuk.

  • Rákkal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 10 sós palacsinta, 30 rákolló, és/vagy farok, 1,5 zsemle, fál dl tejszín, 25 dkg gomba, 4 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg zsír, zsemlemorzsa, só, bors, paprika, petrezselyemzöld.

  • Gulyás német módra

    40 dkg apróra vágott hagymát zsíron fonnyasszunk meg. Megsózzuk, megpaprikázzuk, hozzáadunk kb. 40 dkg kockára vágott marhahúst.

  • Badacsonyi mustos pecsenye

    Hozzávalók 4 személyre: 800g sertéscomb, 400 ml must, 1 db sárgarépa, 2 db zöldpaprika, 1 db petrezselyemgyökér, 2 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, öröltbors, 80 g zsír, borókabogyó, 25 g liszt, só ízlés szerint.

  • Gombaleves fokhagymásan

    Gombaleves fokhagymásanA gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd a vöröshagymát is felvágjuk apró kockákra. Egy fazékban olajat hevítünk, majd beledobjuk az apróra vágott hagymát. Addig pároljuk, míg aranysárga nem lesz, beletesszük a gombát és pár perc után az átnyomott fokhagymagerezdeket is beletesszük. Megszórjuk a liszttel, kevés paprikával és egy-két keverés után felöntjük körülbelül 1,2 liter vízzel. Beletesszük a leveskockát és kis lángon körülbelül 20 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk és végül belekeverjük a tejfölt. Majd perceken belül tálalhatjuk is a levest.

  • Palacsintaforgács

    Hozzávalók: 1 db egész tojás, 3 dl tej, 15-20 dkg finomliszt, 1 dl szódavíz, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csapott teáskanál só, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, késhegynyi sütõpor;

  • Bazsalikomos sertés szûzérme roston

    Hozzávalók 4 személyre: Bazsalikom, õrölt bors, rozmaring, zöld és piros pritamin 0,4 db, alma 400 g, kristálycukor 8 g, só, vajtömb 40 g, cukkíni 80 g, fokhagyma 8 g, olíva olaj 80 ml, sertés szûzpecsenye 640 g.

  • Hamis vadasmártás

    Hozzávalók: 1 csokor leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál liszt, 2 dl tejföl, 1 evokanál mustár, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 1 evokanál cukor, 3 evokanál olaj, ízlés szerint só, 1 csapott mokkáskanál törött bors;

  • Tejszínhabos kosarak

    25 deka vaj, 28 deka liszt, 8.1/2 deka vaníliás cukorral össze lesz gyúrva.

  • Meggy-tej shake

    Hozzávalók: 40 g aprított, friss meggyhús, 100 g vaníliafagylalt (2 adagolókanálnyi), 1 dash citromoldat, 1/8 liter tej.

  • Bundás karalábé

    Hozzávalók: 4 karalábé, 1 tojás, 1,5 dl tej, 15 dkg liszt, zsír vagy olaj, só;

  • Pekingi csirke

    Hozzávalók (4-6 személyre): 75 dkg csirkehús, 3 evõkanál szójamártás, 1 evõkanál rizspálinka, fél kávéskanál feketebors, 4 újhagyma, 1 tojás, 5 evõkanál kukoricaliszt, 2 evõkanál búzaliszt, olaj a sütéshez.

  • Gesztenyekrémleves

    GesztenyekrémlevesA fűszereket egy kisebb edénybe téve egy deciliter vízzel felöntjük és felforraljuk, majd a levet leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A gesztenyemasszát áttörjük és a tejszínnel alaposan elkeverjük. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük. A tejszínes gesztenyét, a tejjel elkevert pudingot és a fűszerkivonatot, a tojások sárgáját, valamint a rumot turmixgépbe tesszük, enyhén sózzuk, majd össze turmixoljuk. Levescsészébe adagoljuk, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tejszínhabbal, őrölt fahéjjal vagy reszelt csokival díszíthetjük.

  • Juhsajt szezámos panírban

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.