2024.04.25. - Márk

Sült derelye

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 tojás, 3 dkg élesztõ, 2 dl tej, 2 evõkanál cukor, csipet só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tejben felfuttatjuk az élesztõt és összeállítjuk a tésztát. Pihentetjük 15-20 percig, majd kerekre nyújtjuk.

A tészta egyik felére kanállal halmokat rakunk a töltelékbõl, ami ízlés szerint lehet túró vagy lekvár, és ráhajtjuk a tészta másik felét, befedjük vele. Kiszabdaljuk és villával lenyomkodjuk a széleit.

Azonnal forró olajban sütjük, porcukorral bõven megszórjuk. Túrós töltelék esetén vaníliás porcukorral is szórhatjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!