2025.12.21. - Tamás

Sült zeller

Hozzávalók: 1 kg-nyi zellergumó, ízlés szerint só.
A zellereket alaposan lesikáljuk, majd meghámozzuk, és fél centi vastag karikákra szeleteljük. A karikákat egymásra téve egyforma hosszú csíkokra aprítjuk. Tiszta konyharuhán leszikkasztjuk, és a 170 fokra felforrósított olajba tesszük. Szép piros-ropogósra megsütjük (7-10 perc).

Az olajból kivesszük, lecsöpögtetjük, és nagy tálon szétterítjük, hogy ne melegítsék egymást a kis rudacskák. Csak akkor sózzuk meg, ha teljesen kihûlt. Remek sör vagy borkorcsolya. A zellert intenzív, fûszeres íze miatt nem mindenki szereti, de így megsütve egészen más, mint a levesben. Nagy elõnye, hogy nem hizlal, viszont nagy rosttartalma folytán nagyon egészséges rágcsálnivaló.

Fokhagymás majonézbe vagy petrezselymes tartármártásba mártogathatjuk, de magában is nagyon ízletes. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, olcsó.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!