Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítése: A babot és a füstölt csülköt elõzõ este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettõt odatesszük fõni. Amikor félig megfõtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstölt csülköt kivesszük, és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe, és tovább fõzzük.
Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zöldségfélék és a csülök, ekkor kezdem fûszerezni. Elõször megsózom, teszek bele egy csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet, Bazsalikomot, majoránnát, borsika füvet, borsot és zöldséglevelet. Ezután készítek egy magyaros rántást (hagyma, fokhagyma, pirospaprika) és berántom.
Csipetke tésztával gazdagíthatjuk, és készre fõzzük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!