Hozzávalók: fél kg száraz tarkabab, 1 fej fokhagyma, teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A babot 10 órán átáztatjuk, majd annyi vízben tesszük fel fõni, hogy éppen csak ellepje. Beletesszük a hagymát, csíkokra vágva, az apróra zúzott fokhagymát és az ízesítõket.
Figyelem! A fõzéshez a legkisebb lángot használjuk, edényben - és ne kuktában! - kb. 5 órán, keresztül fõzzük. Fõzés közben sûrû lé képzõdik majd a hagyma és a babban lévõ keményítõ hatására. Ízlés szerint vegetával, kevés borssal megfûszerezve, tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!