rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Zsírégetést segítõ élelmiszerek

  • Amikor zsírégetésrõl van szó, nem minden élelmiszer számít egyenlõnek. Mindenki tudja, hogy több zöldséget és kevesebb cukrot kellene ennünk, kerülnünk kellene a gyorsételeket.

    A zsírégetést bizonyítottan serkentõ négy élelmiszer kiválóan kiegészíti az egészséges fogyókúrás programokat. Természetesen, ha valaki valamilyen alapbetegségben vagy allergiában szenved, az étrendi változtatások elõtt feltétlenül beszélnie kell orvosával vagy dietetikusával.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A négy meglepõ zsírégetõ élelmiszer a következõ:

    Diófélék: A Harvard kutatói szerint napi 100 gramm dióféle fogyasztása havonta 2,5 cm zsír leadását eredményezi a derékról. Ráadásul az is kiderült, hogy azok, akik 100 grammot fogyasztottak naponta, nagyobb valószínûséggel tartották távol maguktól a felesleges kilókat. Természetesen kerülni kell a sózott változatokat.


    Halak és tengeri ételek: A legújabb kutatások azt mutatják, hogy hal vagy más tengeri ételek fogyasztása esetén két órával tovább érezzük telítettnek magunkat, mint általában. Ezek az élelmiszerek serkentik a leptin hormon termelõdését, amely megszünteti az éhségérzetet az étkezések között.

    Avokádó: Az egészséges omega-9 zsírsavakban gazdag avokádó zsírsavtartalma felgyorsítja a zsír energiává alakítását, és növeli az anyagcsere sebességét.

    Kókusz: A kókusz rengeteg közepes láncú trigliceridet tartalmaz, amelyek akár 30 százalékkal növelhetik a máj anyagcseréjének sebességét. A telítettségérzetet is hosszú ideig fenntartja, így megakadályozza, hogy egészségtelenül nassoljunk. A kókuszolaj a pajzsmirigy mûködését is segíti,így zsírégetõ hatása is kiemelkedõ! A kókuszolaj, a kókusztej, a kókuszliszt és a kókuszreszelék is tartalmazza ezeket a fontos zsírokat.


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ételek fejfájás ellen

    Amikor lecsap a fejfájás, szeretnénk minél hamarabb megszabadulni tõle, sokan azonban ódzkodnak a fájdalomcsillapító szerek szedésétõl. Jó tudni, hogy vannak olyan ételek, amelyek segíthetnek.

    Hatásos lehet a fejfájás, fõleg a másnaposság miatti sajgás csillapítására a héjában sült burgonya. Az alkohol vizet von el a szervezetbõl, ahonnan emiatt más fontos anyagok, például elektrolitok is távoznak. Ezeket - így az idegrendszer és az izmok megfelelõ mûködéséhez szükséges potassziumot - pótolni kell, ebben segíthet a krumpli.

  • Szõlõkúra francia módra

    A szõlõ az egészség és a szépség gyümölcse. Egy régi provence-i recept szerint érdemes minden évben néhány hétig kizárólag szõlõt fogyasztani, és a gyümölcsbõl készült szépségápolási termékekkel ápolni bõrönket, hogy testünk kívül-belül megújuljon. A szõlõ ásványi anyagokban és gyümölcssavakban gazdag, így támogatja a szervezet harmonikus mûködését. Gondoskodik a megfelelõ vitaminbevitelrõl, polifenoltartalma pedig védi a szívet és a keringési rendszert.

  • Mostohagyereknek számít a bioélelmiszer

    Négybõl három magyar fogyasztó egyáltalán nem vásárol bioélelmiszert, s e szokásukon a jövõben sem kívánnak változtatni. A hazai vásárlók a biológiailag ellenõrzött minõséget fõként zöldség- és gyümölcs-, kenyér és ivólevek vásárlásakor tartják szem elõtt. A GfK Hungária legutóbbi felmérésében kutatta a bioélelmiszerek vásárlási gyakoriságát és a fogyasztók által legkedveltebb ökológiai minõségû termékkategóriákat is.

  • Mit lehet kezdeni a megmaradt sonkával?

    Mit lehet kezdeni a megmaradt sonkával, hogy meg ne romoljon? Egy biztos: nem kell egészségkárosító módon egyszerre elfogyasztani az egészet – van mód eltartani, és a legkülönbözõbb módokon „továbbgondolva" elkészíteni. – Ha nem fogyott volna el az ünnep alatt a nagy, nyolc-tíz kilós sonka, akkor sincs ok aggodalomra. A hagyományos eljárással füstölt-sózott sonkát könnyen eltarthatjuk 20-30 napig hûtõben romlásveszély nélkül, s apródonként, különbözõ módon fölhasználjuk. A sonka csont nélküli részét vágjuk le...

  • Hungarikummá tette a palacsintát

    Gundel Károly 125 éve született

    A magyar szakácsmûvészet elsõ és máig legnagyobb tekintélyû mestere - akinek neve ma már fogalom - 125 évvel ezelõtt, 1883. szeptember 21-én született Budapesten. Önmagát nem elsõsorban vendéglõsnek tekintette, hanem vendéglátó házigazdának.

    Nemcsak a magyar szakácsmûvészetet tette híressé, hanem évtizedeken át jelentõs része volt az akkori országimázs kialakításában és ma is turistavonzó tényezõ.

  • A rozmaring nemcsak kiváló fűszer, hanem értékes gyógynövény is

    A rozmaring nemcsak kiváló fűszer, hanem értékes gyógynövény isKülönösen a túl alacsony vérnyomás kezelésében alkalmazható jó eredménnyel. Ehhez némi rozmaring illóolajat meleg vízhez adunk, majd mindkét karunkat néhány percre ebbe a vízbe mártjuk. Ha gyógynövényként alkalmazzuk a rozmaringot, felhasználhatjuk mind a levelét, mind a virágát. A levelekből elsősorban rozmaringteát készítünk, a virágokból nyert illóolajat ellenben krémek vagy gélek formájában külsőleg használjuk. Az alacsony vérnyomás elleni hatása révén a rozmaring nagyon alkalmas szívritmuszavarok és keringési problémák elleni szerként is.

  • Veszélyes ásványvizek!

    William Shotyk, aki többféle ásványvizet vizsgált meg, kutatásának eredményeinek tükrében kijelentette, hogy nem szeretne ezentúl ásványvizet inni. A kutató a Heidelbergi Egyetemen elvégzett 2006-os vizsgálatának eredményeit a Royal Society of Chemistry's címû lapban publikálta. Ezek szerint az úgynevezett PET (polietilén tereftalát) -palackokban (az ásványvizek mûanyag palackjáról van szó) antimon nyomokat találtak. Ez a fém mérgezõ hatású: kis mennyiségben levertséget és depressziót, nagyobb mennyiségben pedig akár életveszélyes hányást okozhat, illetve halálhoz is vezethet.

  • Mit jó tudni kajarendelés elõtt?!

    Élelmiszerbiztonsági tanácsok ételrendelésnél

    A pizza, a bolognai spagetti, a csirkemájjal töltött sertésborda vagy más étel rendelésekor érdemes figyelni a részletekre: nem mindegy, hogyan, mivel, milyen hõfokon érkezik meg az ebéd - figyelmeztetnek a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal (MÉBIH) szakemberei.
    Ma már egyre többen rendelnek interneten ételt. Míg egy étterem sok mindent elárul a hely színvonaláról és tisztaságáról, addig ezt nem ellenõrizheti senki a házhozszállításnál.

  • Az óvodások 40 százaléka passzív dohányos

    Visszafordíthatatlan károkat szenvedhetnek csemetéink!

    Több mint egymilliárd ember dohányzik a Földön, ám az elõrejelzések szerint ez a szám 20 év alatt megháromszorozódik. A másik adat, hogy minden ötödik ember a dohányzás következtében hal meg. Magyarországon minden ötödik ember a dohányzás következtében hal meg. Egy budapesti felmérés szerint az óvodások 40 százaléka passzív dohányos. Az országgyûlés 1999-ben alkotta meg a nem dohányzók védelmérõl szóló törvényt.

  • Észvesztõ cukor

    Eddig is tudtuk a cukorról és a fehér lisztrõl, hogy nem tartoznak az egészséges táplálékok közé - de mára bizonyítottá vált a magatartásra való negatív befolyásuk is.

    Elgondolkodtató két amerikai vizsgálat eredménye. Tanulási nehézségek illetve magatartászavarok miatt kisegítõ iskolába járó gyerekek egyik csoportjánál a tanárok és szülõk közremûködésével reformtáplálkozást vezettek be, míg a másik csoport szokásos módon étkezett.

  • Céltudatos fiatalkor – A szülõk könnyen orientálhatják gyermeküket

    Mást sem hall manapság a gyermekes szülõ, hogy nagy a munkanélküliség és nehéz elhelyezkedni. Még ha õk maguk nem is érintettek a munkanélküliség témakörében, célszerû odafigyelni, hogy gyermekük olyan kompetenciákat sajátítson el élete során, melyekkel könnyen képes lesz elhelyezkedni. Aki ezt korábban átgondolja, gyermeke késõbbi boldogulását segítheti. Nem arról van szó, hogy már általános iskolás korában pályát kell választania a gyereknek, de nem árt, ha a szülõ tudja, gyermeke milyen készségekkel rendelkezik, melyeket fejleszteni lehet, és céltudatos iskolaválasztással a megfelelõ irányba terelni életpályáját.

  • Ezért ne igyunk energiaitalt

    Az energia italok piacát jelenleg olyan termékek uralják, amelyek elsõsorban koffeint, cukrot és még számtalan káros anyagot tartalmaznak.

    Rövid idõre felpörgetnek, hatásuk elmúltával pedig még alacsonyabb energiaszintre esünk vissza. Mindemellett károsítják a szervezetet, és többnyire hizlalnak. A hagyományos energiaitalok, hasonlóan egyébként a kávéban található koffeinhez is, a valódi energetizálás helyett egyszerûen csak "pörgetik" a szervezetet, a szükséges tápanyag utánpótlás nélkül.

  • Szeretjük a gesztenyepürét és a gesztenyét

    Szeretjük a gesztenyepürét és a gesztenyét A téli évszak slágere a sült gesztenye és gesztenyepüré, mely nagyon szeretni való csemege. Utóbbit hungarikumnak is tekintjük, talán azért, mert más formában ritkán kerül a tüskés bundájú téli gyümölcs az asztalra. Pedig micsoda lehetőségek rejlenek benne – a sós és édes kóstolni valókra mindinkább oda figyelhetünk. Együk a gesztenyét, a gesztenyepürét magányunkban, szerelmünkkel, ebéd utáni desszertként vagy esti csemege gyanánt. A gesztenyepüré, jókora tejszínhab dombocskákkal, sokunknak ellenállhatatlan csemege.

  • Tejtermékek és húsok a táplálkozásban

    A szívbetegség elleni táplálkozásban a tejtermékeknél a kalcium szerepét érdemes kiemelni. A tej azonban a kalcium hasznosításához szükséges D-vitamint is tartalmazza, valamint A-, B2- és B12-vitamint.

    Emellett értékes fehérjeforrás, de válasszuk a kisebb zsírtartalmút. A sajtokat sem kell kerülni, de a szívbarát táplálkozás érdekében inkább a köményes, óvári, tenkes sajtot, mozarellát ajánljuk, ezeknek alacsony a zsírtartalma. Igen jó fehérjeforrások a húskészítmények. Napi B12-vitamin szükségletünknek 70 százalékát fedezik a húsok. Tartalmaznak B1-, B2-, B6-vitamint, cinket, vasat és niacint.

  • Grillezve, fõzve, sütve, pirítva, töltve - a cukkíni a nyári 'mindenes'

    Az utóbbi években az egyik legnagyobb karriert elért zöldségféle a tökfélék családjába tartozik. Közvetlen rokona az uborka, a patisszon és a padlizsán. A cukkíni - alacsony kalóriatartalma miatt - kiváló alapanyaga a fogyókúráknak, ugyanakkor nagyon sokoldalú zöldségféle.

    Levesnek, salátának, rakva, töltve, étvágygerjesztõnek és fõételnek egyaránt népszerû. A grillpartik kedvence, ugyanis megpirítva és jól megfûszerezve olcsó és mutatós köret, de a vegetáriánusok számára kiválóan pótolja a húst is.

  • Mindennapi kenyér: a sajt

    Teve, kecske, juh vagy tehén - Giovanni Migliore szívét megdobogtatja a sajt. A sajtkészítés olasz szakértõje a stuttgarti Hohenheim Egyetem kutatója. A tevesajt kutatását 1995-ben kezdte egy EU-projekt keretében, amely azt tûzte ki céljául, hogy Kenyában nomádoknak új megélhetési forrást találjanak, felmerült a tevesajt elkészítésének ötlete - számolt be Migliore. Eleinte a tevetejet repülõgépen hozatták Kenyából, de hamar túl költségesnek bizonyult és így az olasz szakember más lehetõséget keresett, s a németországi Feketeerdõben találta meg. Ott ugyanis 35 igazi tevét tartanak a Fata Morgana farmon. Az állatok tejelnek, és lovagolni is lehet rajtuk.

  • Nem csak finom, de egészséges is a csemege kukorica

    Nem csak finom, de egészséges is a csemege kukoricaA csemegekukorica jelentős vitamin és ásványi anyag forrás. A friss szemek A-vitamint, béta-karotint, B1-és B2 vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat, nátriumot, káliumot és cinket is tartalmaznak. A kukorica B1 vitamint tartalmaz, így mondhatjuk, hogy a vidámság forrása, mert ez a vitamin felelős a jó közérzetünkért, hiányában gyorsabban válunk idegessé, depresszióssá. A szemekben lévő vegyületek segítenek megőrizni a szellemi frissességet, gyorsítják szervezetünkben az információáramlás, csökkentik a stresszt.

  • Mitõl pálinka és mitõl hungarikum?

    Az õsz nemcsak a szüret idõszaka, de a pálinkafesztiválok ideje is. Október elején a fõvárosban a Vigadó téren a Pálinka Promenádot rendezték meg, október 10. és 12. között pedig a Budai Várban a Pálinka- és Kolbászfesztivál csalogatja a vendégeket. De mikor neveznek pálinkának egy szeszesitalt és mitõl lesz az hungarikum?

    Kizárólag Magyarországon termett és termelt nemes- és vadgyümölcs, szõlõ és aszúszõlõ- törköly használható fel pálinka készítéséhez.

  • A repülésnek vannak egészségügyi veszélyei!

    2000 októberében egy 28 éves lány húsz órás, jóformán végigaludt repülés után mélyvénás trombózist kapott, és maghalt. A légitársaságok sokáig tagadták, hogy létezne bármiféle összefüggés a hosszabb (15-20 órás) repülõutak, illetve a mélyvénás trombózis között, ám az elmúlt években az úgynevezett "turistaosztály-szindrómában" meghalt betegek hozzátartozói perek tucatjait indították az érintett vállalatok ellen.

  • Öt étek, amelynek fogyasztása naponta ajánlott

    Spenót, tojás, borókabogyó, alma és sütõtök az öt sztár, amelynek fogyasztását naponta ajánlja valamilyen formában egy horvát táplálkozási szakember.

    Olja Martinic arra hívta fel a figyelmet, hogy a spenót "titkos fegyver" az osteoporosis (csontritkulás) ellen és csökkenti a koleszterin szintet. A spenót tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal: vassal, mangánnal és káliummal. Legegyszerûbb elkészítési módja, ha forrásban levõ vízbe dobjuk maximum öt percre, majd lecsepegtetés után kis olivaolajjal máris tálalható.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...