A színdiéta segít a szervezet harmonikus egyensúlyának megtartásában, ráadásul fõként zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaz, amelyek fontos kerekei a méregtelenítésnek is. Mivel minden egyes nap egy azonos színcsoportból választunk ételt, a változatosság is garantált, könnyedén biztosíthatjuk az étrendünkbõl hiányzó tápanyagokat.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Kedden a narancssárga ételek közül kell válogatnunk. Ez a szín segíti az emésztést, az allergia és az asztma leküzdését. A papaja, a lazac és a mangó lényeges jellemzõje, hogy rákellenes összetevõket tartalmaz, és késlelteti az öregedést. A répa, a sütõtök és a sárgabarack magas béta-karotintartalmának köszönhetõen koleszterinszintünk is egyensúlyba kerül.
Szerdán a nyugalom kerül középpontba, ezért zöld színû zöldségeket és fûszereket, kivit, zöld teát, uborkát, brokkolit és ehhez hasonló étkeket fogyasszunk. Jótékony hatást gyakorolnak az idegrendszerre, és a hormonális egyensúly fenntartásában is fontos szerepet játszanak.
Csütörtökön az ananász, a sárgaborsó, az alma, a kukorica, a méz és a tojás kerüljön terítékre, de egy korsó sört is nyugodtan leguríthatunk étkezés után. A sárga gyümölcsök gazdagok antioxidánsokban, a citromsárga szín növeli önbizalmunkat, a koncentrációt, jó hatással van a májra és a hasnyálmirigyre.
Pénteken a lila színeké legyen a fõszerep, ezért bátran válogathatunk a bogyós gyümölcsök közül, ehetünk padlizsánt, káposztát és céklát is. A lila az agyra, az idegrendszerre és a testüregekre gyakorol pozitív hatást, és egyensúlyba hozza az anyagcserét.
Szombaton minden tejtermék és fehér hús megengedett, hiszen a fehér színé a fõszerep, ami a sejtek épségét védi. Viszont a kenyér- és tésztafélékkel csínján kell bánni, mert sok szénhidrát található bennük.
A hetedik nap a teljes önmegtartóztatásé, színtelenségé, tehát csakis ásványvizet fogyaszthatunk. Ezzel a böjttel tisztul a szervezet, és pihennek az emésztõszervek, hogy másnap újult erõvel állhassunk munkába.