2024.04.19. - Emma

Túl sok só van a kenyérfélékben

Túl sok só van a kenyérfélékben
A legtöbb só, amit az emberek elfogyasztanak, a kenyérfélékbõl származik – állítja a CDC, az amerikai Járványvédelmi és Megelõzési Központ legújabb jelentésében.

Ugyanis az Egyesült Államokban a só fogyasztása olyan népszerû ételekhez kötõdik, mint a péksütemények, felvágottak, pácolt húsok, pizza, baromfi, levesek, szendvicsek sajt, tészta és a snack-félék, vagyis a perec és a chips. A tanulmány, amely közel hétezer résztvevõvel készült, megállapította, hogy bár a kenyér adagonként nem tartalmaz túl sok sót.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mégis ezt az élelmiszert fogyasztják a leggyakrabban az emberek, ami így hozzájárul a magas vérnyomás, a szívbetegségek és a stroke kialakulásához. Egy amerikai átlagosan 3250 milligramm sót fogyaszt el naponta, ami sokkal több, mint az ajánlott.

A kormány étrendi útmutatójában ugyanis 2300 milligrammban maximalizálja egy egészséges felnõtt napi só szükségletét és 1500-ban a magas vérnyomással és szívbetegségekkel élõkét.

A fogyasztók többsége azonban nincs tisztában azzal, hogy a kelleténél több sót visz be szervezetébe. Becslések szerint, ha az élelmiszerekben lévõ só tartalmát 25 százalékkal csökkentenék, az évente több tízezer ember életét mentené meg.

OrientPress Hírügynökség

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!