A Max Planck Pszichiátriai Intézet (MPI) kutatói hétfõn Münchenben mutatták be vizsgálataik eredményeit, amelyek szerint az étel látványa által keltett éhségérzet a grelin nevû hormontól függ, amely az optikai inger hatására többszörösen termelõdik. Fõ irányítóként a grelin az étkezési szokásokért és az étel felhasználásának testi folyamataiért is felelõs.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az eredmény szerint a táplálék optikai ingerének hatására mérhetõen nõtt a vérben a grelinkoncentráció.
"Ez egy olyan folyamat, amely odáig vezethet, hogy már két órával a reggelit követõen is megkívánunk egy szelet süteményt" - magyarázta Petra Schüssler, az MPI kutatója. A súlyproblémákkal küzdõ embereknek ezért a szakértõ azt javasolja, lehetõség szerint próbálják meg kerülni az étvágygerjesztõ ételek látványát.