2024.04.19. - Emma

Szex és az ételek (+18) Erotikus képekkel!

Szex és az ételek (+18) Erotikus képekkel!
Bár a különbözõ kultúrák növényi és állati táplálékok egész sorát tartják afrodiziákumnak, a modern orvos- és táplálkozástudomány eddig egyetlen élelmiszerrõl sem támasztotta alá klinikai kísérletekkel vágykeltõ voltát.

Sokszor azonban a hit is elegendõ, hogy bizonyos ételek vágykeltõ hatása mûködjön. Az afrodiziákum elnevezést a görög mitológia szerelemistennõje, Afrodité ihlette, akinek vonzerejével sem ember, sem isten nem vetekedhetett. A mondák szerint léptei nyomán növények és virágok sarjadtak, melyek fogyasztása vágyserkentõként, afrodiziákumként hatott az emberi szervezetre.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Homérosz Odüsszeiájában a zeller, mint bódító illatú növény kerül megemlitésre Calypso szigetén, ahol Odusszeusz szerelmi bûbáj áldozatává vált. A mámorító, fûszeres bor, az ambrózia szintén a görög kultúrából ismert. De a görögök hitték azt is, hogy a legtöbb puhatestû állat, mint a csiga vagy a kagyló, amelyek szintén Afrodité adományai, fokozzák a szerelmi vágyat, felbátorítják a lankadt férfiasságot.

A gyümölcsök közül az érzéki szerelem jelképe egykor a gránátalma volt, már az egyiptomiak is fogyasztották. Kelet-Ázsiában "varázsgyökérként" a ginszenget tisztelték. A modern orvos- és táplálkozástudomány azonban konkrét vágykeltõ tulajdonságot egyik fentebb felsorolt élelmiszerrõl sem mutatott ki.

"Egészséges szervezetnek nemi vágyat és aktivitást fokozó szerek fogyasztására nincs szüksége" - mondja Nógrádi Katalin dietetikus. "Az afrodiziákumoknak tartott élelmiszerek, növények - fûszerek, gyümölcsök, zöldségek - mindegyikének fogyasztása szerepel az egészséges táplálkozási ajánlások irányelvei között, túlzott, fokozott fogyasztásukra pedig nincs szükség" - teszi hozzá a szakember.

Ma már ismert, hogy az egészséges szexuális "étvágyhoz" szükség van a szexuális mûködést befolyásoló hormonok es szervek, valamint az érrendszer, az emésztõrendszer és az idegrendszer kiegyensúlyozott, egészséges mûködésére, illetve a lelki egészségre. "Változatos, vegyes táplálkozással erõsíthetjük immunrendszerüket, hozzájárulhatunk anyagcsere-folyamataink ideális mûködéséhez, az egészségünk megtartásához, illetve csökkenthetjük a különbözõ betegségek kialakulásának kockázatát" - mondja a dietetikus.

Ha tudatosan figyelünk az elfogyasztott ételek megfelelõ mennyiségû és minõségû fehérje-összetételére közvetve a szexuális aktivitás is fokozódhat. Így tulajdonképpen vágyserkentõk a tengeri halak, az osztrigák, a kaviár, a homár, a sajtok, bizonyos csonthéjasok (dió, mogyoró, mandula), tejtermékek és a tojás is.

Bizonyított az is, hogy vannak olyan élelmiszerek, amelyek kedvezõen hatnak a húgyútak és az ivarszervek mûködésére, illetve a központi idegrendszer szexualitásért felelõs régióira hatnak. Ide tartoznak a nagy cink-, magnézium-, foszfor-, kálium-, kalcium-, vas-, és A-vitamin-tartalmú zöldségek, gyümölcsök, fûszerek, tejtermékek. Például a petrezselyem fogyasztása különösen javallott azoknak a férfiaknak, akik merevedési problémákkal küzdenek, mivel a zöldség apioltartalma serkentõen hat a paraszimpatikus idegrendszerre, jelentõs értágulatot okoz, így erõsíti a merevedést. Hasonló hatást fejt ki a görögdinnyében található citrullin is.








Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!