Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelõ mûködésének fenntartásában, az egészség megõrzésében, és a betegségek gyógyításában.
Sokan nem tudják, hogy a homár szó egy tízlábú, hatalmas ollójú, ízletes húsú tengeri rákot jelent és a francia szó - hombard- kiejtés szerinti átvétele. Az eredeti kanadai homár a legnagyobb rákok egyike és az emberi szervezet egészséges mûködésében óriási szerepe van.
A tenger gyümölcsei nemcsak különlegesek, hanem nagyon egészségesek is. Ha gyakran eszünk homárt, rengeteget teszünk az egészségünkért. A homárban, mint rákfélében található halolaj például erõsíti az idegeket, szépíti a bõrt, emellett pedig tisztítja a véredényeket, és megvéd a szívinfarktustól.
A homár húsa nagyon gazdag jódban és tirozinban. Mindkettõ nélkülözhetetlen a pajzsmirigy normális mûködéséhez.
