2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Nagy adag saláta, kisebb adag hús, sok gyümölcs

Nagy adag saláta, kisebb adag hús, sok gyümölcs
Fogyasztóbarát kalóriaszegény étrend

A kalóriaszegény étrenden élõk egy nap alatt jóval nagyobb tömegû ételt fogyasztanak el, és több hasznos tápanyaghoz juttatják szervezetüket, mint azok, akik kalóriadús élelmiszereket fogyasztanak - tûnt ki az amerikai dietetikusok szövetségének folyóiratában megjelent írásból.A sok gyümölcs, zöldség, és a rostban gazdag, teljes kiõrlésû magvak kedvelõi naponta több száz kalóriával kevesebbet vesznek magukhoz, a létfontosságú vitaminokból...
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

...- A, C, B6, vitaminból, illetve folsavból - ,valamint ásványi anyagokból, vasból, kalciumból és káliumból azonban sokkal többet juttatnak a szervezetükbe, mint azok, akik a nehezebb, cukros, illetve energia gazdag élelmiszereket kedvelik.

Számszerû megközelítésben ez azt jelenti, hogy az úgynevezett "alacsony kalóriasûrûségû" - egységnyi étellel a szervezetbe juttatott energia mennyisége - élelmiszerek fogyasztásával a férfiak átlagosan 425, a nõk pedig 250 kalóriával vesznek magukhoz kevesebbet, mint a zsíros, cukrozott élelmiszereket kedvelõk.

Ráadásul a többség nem is érzi megfosztva magát, a vizsgálatok ugyanis arra is rávilágítottak, hogy a tele tányér látványa miatt az emberek észre sem veszik, hogy kevesebb kalóriát vesznek magukhoz. A legutóbbi kutatások adatai megerõsítik az alacsony kalóriatartalmú étrend jótékony hatásaival kapcsolatos korábbi vizsgálatok eredményeit.

Az ételek kalóriasûrûsége jelentõsen csökkenthetõ gyümölcs és zöldség hozzáadásával, ami növeli az étel mennyiségét, az elfogyasztott kalóriamennyiség azonban relatíve csökken, azaz egyáltalán nem a mennyiséggel arányosan növekszik. Hasznos lehet például egy nagy adag saláta a fõétkezés elött, vagy fõfogásként a szokásosnál kisebb adag hús és nagyobb adag zöldség fogyasztása. Nem kell mindig lemondani a pizzáról sem, elegendõ csökkenteni a sajt mennyiségét, és zöldségfélékkel helyettesíteni azt.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!