A kutatások kiderítették, hogy a káposztalé remek gyógyszer a gyomorfekély kezelésére. Igyunk meg naponta 0,4-1 liter káposztalevet, ezt keverhetjük vízzel vagy sárgarépalével is. A termesztett termékek olyan jótékony baktériumokat tartalmaznak, amelyek segítenek a H pylori ellen.
Emellett lehetõleg minden nap fogyasszunk kefírt, tejet vagy joghurtot. A cink karbantartja az emésztõrendszert. A tökmag és az egész cikk fokhagyma is nagyon egészséges. Fogyasszunk fokhagymát, mivel a növény kimutatottan jótékony hatással van a szervezetre.
A gyomorfekély legelterjedtebb hagyományos gyógyszere a káposztalé, de a lé íze néha nagyon kellemetlen tud lenni. Szerencsére a káposztalében található összetevõket manapság pasztilla formájában is megvehetjük. Az egyik jótékony összetevõ a glutamin, egy olyan aminosav, amely segít az emésztõrendszer karbantartásában. Lipsik szerint négy hétig mindegy 8 ezer milligramm glutamint kell fogyasztani.
Sok-sok évvel ezelõtt a kutatások kimutatták, hogy a káposztalé gyorsan és hatásosan gyógyítja a gyomorfekélyt. Egyes feljegyzések szerint a tünetek enyhüléséhez, napi negyed liter káposztalé fogyasztására volt szükség. Noha csupán az újabb kutatások támasszák alá ezt, sok nutricionista azon a véleményen van, hogy ez a mennyiség akár pár nap alatt képes megszüntetni a fekély tüneteit. Ízesítés érdekében adjunk hozzá répalevet.
