2024.04.20. - Tivadar

Étrend-kiegészítõvel a rák ellen?

Étrend-kiegészítõvel a rák ellen?
Egyre több ember szed valamilyen étrend-kiegészítõt annak érdekében, hogy táplálkozását kiegyensúlyozottabbá tegye, és hogy csökkentse az olyan súlyos betegségek kialakulásának esélyét, mint például a rák.

A Texasi Egyetem szakértõje, Sally Scroggs szerint azonban nem biztos, hogy ezek a készítmények valóban mûködnek, hiszen egyelõre nincsenek egyértelmû bizonyítékok arra nézve, hogy hozzájárulnak a szervezet erõsítéséhez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kutatóknak a mai napig nem sikerült bebizonyítaniuk, hogy az étrend-kiegészítõk tényleg jótékony hatással vannak a szervezetre. Sõt, egyes kutatások ennek éppen az ellenkezõjét támasztották alá: egyes készítmények éppen növelhetik a rák kialakulásának esélyét azzal, hogy felborítják a testben az ásványi anyagok természetes egyensúlyát - olvasható a Texasi Egyetem sajtóközleményében. Éppen ezért sok szakemberhez hasonlóan õ is azt javasolja, hogy koncentráljunk inkább a minél egészségesebb étrend kialakítására ahelyett, hogy tablettákat szednénk.

A sok gyümölcs, zöldség és teljes kiõrlésû gabona fogyasztása bizonyítottan támogatja az immunrendszer mûködését, ezáltal a szervezet erõsebbé válik, és kevésbé lesz fogékony a súlyos betegségek kialakulására. A különbözõ készítmények szedése soha nem fogja tudni pótolni a megfelelõ étkezést - mondta Scroggs.

OrientPress Hírügynökség

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!