rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Stangli álomdiéta módra

  • A stanglinak számtalan változata létezik: köményes, diós, sajtos, mézes, és még sorolhatnám... lehet próbálkozni, új ízekkel kísérletezni!

    Nyugodtan elkészíthetõ elõre is, és egész héten eszegethetünk belõle. Nálunk még aznap el szokott fogyni, mivel isteni finom, és elég nehézkes abbahagyni.

    Jó étvágyat kívánok az egészséghez:
    Dr. Csábi Bettina

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés módja:
    A Dream-Food álomdiéta lisztkeveréket 1 kiskanál sütõporral, 2 kiskanál tengeri sóval összekeverjük, majd 1 sütõmargarint belemorzsolunk. 2 tojás sárgáját 2 dl ( 12 % ) tejföllel kevert édesítõvel összekeverünk, és az elõbbiekkel összegyúrjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, hosszúkés vékony csíkokra vágjuk, megkenjük tojásfehérjével, és bõségesen megszórjuk sajttal.

    Olajozott tepsiben világosra sütjük.

    Hozzávalók:
    60 dkg Dream-Food álomdiéta lisztkeverék
    1sütõmargarin (25 dkg)
    sütõpor
    tengeri só
    édesítõszer
    2 tojás
    2 dl tejföl
    20 dkg füstölt Óvári sajt


    Klikk: www.csabibettina.hu


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Miért is fontos az Omega-3?

    Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelõ mûködésének fenntartásában, az egészség megõrzésében, és a betegségek gyógyításában.

    Sokan nem tudják, hogy a homár szó egy tízlábú, hatalmas ollójú, ízletes húsú tengeri rákot jelent és a francia szó - hombard- kiejtés szerinti átvétele. Az eredeti kanadai homár a legnagyobb rákok egyike és az emberi szervezet egészséges mûködésében óriási szerepe van.

  • 5 élelmiszer, amely megszépít

    Amikor a bõrápolási rituálékról van szó, az egészséges étrend is segít. Bõrünk csúcsformában lehet tõle, és bizonyos ételekkel célzottan lehet harcolni egy-egy probléma ellen. Íme 9 étel, ami segít abban, hogy ragyogyó és egészséges legyen a bõrünk. 1. Alacsony zsírtartalmú tejtermékek

    A bõr egészségéhez alapvetõen fontos az A-vitamin, ami segít a sejtek helyreállításában. Az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, mint a natúr joghurt, nagyszerû A-vitamin források, ugyanúgy, mint a máj, a brokkoli, a sárgarépa, az édesburgonya, a spenót és a kelkáposzta.

  • Eper, banán és ananász a tavaszi fáradtság ellen

    A friss gyümölcsök kínálata egyre bõvül ahogy világszerte is nõ a napsütéses órák száma és árban is kedvezõbbek lesznek a gyümölcsök ezáltal. Így már jóval kedvezõbb áron is hozzájuthatunk, a már napsütésben érett gyümölcsökhöz, zöldségekhez.

    Ilyen az eper, a banán és az ananász. Az epernek magas a C vitamin tartalma, serkenti a vérkeringést, energetizál, fokozza az anyagcsere folyamatokat, fiatalító hatása van, és vértisztító hatásáról is ismeretes.

  • 7 tipp, hogy az egészséges pizza választáshoz

    A pizza sokak kedvence, de tény, hogy nem tartozik a kalóriaszegény ételek közé. Néhány tipp pizzarendeléshez, hogy a lehetõség szerinti legegészségesebbet válaszd.

    A vékony tészta kevesebb kalóriát és szénhidrátot tartalmaz, mint a vastag pizza. Néhány helyen már teljes kiõrlésû lisztbõl készült tésztát is kínálnak, ha teheted, emellett dönts!

  • Szervezetünk megsínyli a kialvatlanságot

    Nem csak a növésben lévõ gyermekeknek van szükségük elegendõ alvásra, hanem mindnyájunknak, ezért nem érdemes az alváson spórolni. Hajlamosak vagyunk egy rendkívüli esemény, vagy program miatt felborulni hagyni bioritmusunkat, és úgy nekivágni egy fárasztónak ígérkezõ napnak is, hogy nem pihentük ki megfelelõen magunkat. Pedig a nem megfelelõ mennyiségû ésminõségû alvás hiányában csökken a teljesítõképességünk, romlik a hangulatunk, a szervezetünk védõbástyájaként funkcionáló immunrendszer károsodik, s az öregedési folyamatok is felgyorsulnak.

  • Természetes C-vitamin forrás

    A vitaminok az emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek. A vegyes táplálkozás többnyire fedezi az átlagos vitaminszükségletet, de az étrend összeállításánál figyelemmel kell lenni arra is, hogy az ételek elkészítése során - fõleg hevítés hatására - a vitaminok 10-50%-a is elbomolhat, elveszhet. C-vitaminra folyamatosan szüksége van a szervezetünknek, fõleg most, hogy a hûvösebb idõ beköszöntével egyre többen megbetegednek - de azt talán kevesen tudják, hogy mennyi is az ideális mennyiség.

  • Mindennapos zöldségeink gyógyhatásai

    Ezek a zöldségfélék nemcsak a legközkedveltebbek, és nem csupán kulináris élvezeteket nyújtanak számunkra, hanem kiváló gyógyhatással is rendelkeznek! Ilyen zöldségfélék a paradicsom, a vöröshagyma, illetve a fokhagyma.

    A vöröshagyma már 6000 éve olyan hírnevet szerzett magának, miszerint meggyógyít vagy megelõz szinte minden betegséget. Az egyiptomiak, a görögök és a rómaiak is nagyra értékelték, úgy gondolták, hogy erõsíti a testet.

  • Ehetõ rovarokat tenyésztenek a tudósok Costa Ricán

    Nincs már messze a nap, amikor fokhagymás szöcskét vagy nyársra húzott bogárlárvákat szolgálnak fel a Costa Rica-i éttermek, miután helyi tudósok emberi fogyasztásra alkalmas rovarok tenyésztésébe fogtak. Manuel Zumbado rovartudóst az inspirálta az alternatív élelemforrásokkal kapcsolatos a kutatásokra, hogy Afrikában már nagy múltja van az étrend rovarokkal való kiegészítésének. Az esõerdõkkel borított Costa Rica pedig annyiféle - köztük rengeteg fajilag még be sem sorolt - rovarféle otthonául szolgál, hogy keresve sem lehetett volna jobb helyszínt találni egy ilyen kísérlethez.

  • A hosszú élet titka a sok folyadék?

    Napi két-három liter folyadék a helyes táplálkozás egyik parancsolata. A folyadék ugyanis sok mindenért felelõs.

    A víz befolyásolja a vér összetételét, szabályozza a vérnyomást. Részt vesz a tápanyagok, a salakanyagok oldásában, szállításában. A folyadékfelvétel és leadás egyensúlyi állapotát az iváson kívül több tényezõ befolyásolhatja. Ilyen az aktív sport, a fizikai munka, a külsõ hõmérséklet, a sírás, a láz, a hasmenés vagy a hányás. Ha a vízháztartás egyensúlya megbomlik, a szervezet kiszárad.

  • Szilveszter: Ételek és italok

    Szilveszter: Ételek és italokHa csak néhány főre kell főzni, a dolog nem bonyolult. Ha azonban nagyobb társaságra, érdemes olyan szilveszteri receptekkel készülni, amelyek a vendéglátó dolgát is egyszerűvé teszik. Ha bármilyen, a szokásostól eltérő (4+ fõ) létszámra készülünk szilveszterkor, válasszunk olyan ételeket, amelyek egyszerűen, gyorsan, és előre elkészíthetőek, vagy szinte teljes egészében elkészíthetőek és laktatók. A tipikus magyar szilveszteri ételek valamelyike garantáltan megjelenik minden család asztalán.

  • Az élelmiszerek hatással vannak az egészségünkre

    A táplálkozás csak úgy lehet egészségesebb a fejlett és fejlõdõ országokban, ha az élelmiszeripar fölismeri, hogy neki is ez az érdeke.

    Ennek már vannak biztató jelei, de az eddigi eredmények meglehetõsen szerények, pedig a közegészségügy képviselõi folyamatosan jelzik a kedvezõ irányt. Az Amerikai Orvosszövetség hetilapja érdekes szerkesztõségi közleményt jelentetett meg. Jeffrey P. Koplan és Kelly D. Brownell azzal foglalkozik az írásban, hogy miképpen válaszol az amerikai élelmiszeripar az elhízás szinte járványos terjedésére.

  • Hogyan fogyasszunk paradicsomot?

    Közvetlen fogyasztásra a teljesen beérett, ép, egészséges és vékony héjú fajták a legjobbak. Konzerv készítéséhez (befõzéshez) csak a teljesen beérett paradicsom alkalmas.

    Akinek alkalma van arra, hogy saját maga szedje le a saját kertjében a napon átmelegedett, illatos paradicsomot, és kicsit megtörölgetve ott helyben beleharapjon, az tudja, hogy ebben az egyszerû eledelben benne van a nyár minden íze, frissessége. De jó salátának szeletelve is.

  • A csábító eper

    Az eper egészségmegõrzõ szerepe bizonyított; azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak epret, erõsebb az immunrendszerük. Magas rost-, és víztartalma miatt csökkenti az étvágyat, így a diétás étrendbe is jól illeszkedik. C-vitamin és mangán forrásként pedig mindenki számára elõnyös a fogyasztása.

    Szinte a világon mindenhol ismerik és szeretik ezt a vidám, illatos gyümölcsöt. Már az ókori rómaiaknak is nagy kedvencük volt, késõbb Európában is elterjedt, bár sokáig luxuscikknek számított, és csak a kiváltságosak kényeztethették érzékeiket a zamatos gyümölccsel.

  • Egy fénylõ és gusztusos alma is lehet veszélyes méreg

    Tudtad, hogy akár egy fénylõ és gusztusos alma is lehet veszélyes méreg? Ha egészséges táplálkozásra adjuk a fejünket, az élelmiszerekbe jutó vegyszerekkel is számolnunk kell!

    Az egészséges étkezés elvileg azt jelenti, hogy kerülöd a károsnak mondott élelmiszereket, és olyan ételeket fogyasztasz, amelyek nem terhelik meg a szervezetet és elegendõ tápanyagot tartalmaznak. Csakhogy a dolog nem ennyire egyszerû, mert nem minden élelmiszer olyan egészséges, mint amilyennek elsõ ránézésre látszik.

  • A vörösbor finom, elegáns, és lassítja az öregedést!

    Washington - A vörösbor egyik összetevõje kalóriadús táplálkozás mellett is véd egy sor, korral járó megbetegedéstõl. Javítja a szív állapotát, erõsíti a csontokat, megelõzi a szemen a hályog kialakulását - bizonyítja egy egereken végzett kétéves utánkövetéses vizsgálat eredménye.

    A reszveratrol nevû anyag, mely a polifenolok közé tartozik, a szõlõben, a vörösborban és a gránátalmában található meg nagyobb mennyiségben. Középkorú egereket fogtak kalóriadús étrendre amerikai kutatók, ráadásul az energiabevitel 60 százalékát zsírban kapták a kísérleti állatok.

  • Sült paradicsom és Csukapörkölt álomdiéta módra

    Sült paradicsom elkészítésének módja:

    A paradicsomok tetejét levágjuk, kikaparjuk a belsejüket kiskanállal. Tûzálló tálat kiolajozunk, beleállítjuk a paradicsomokat és mindegyikbe beleütünk 1 db nyers tojást. Megsózzuk, reszelt sajttal meghintjük.

    Addig sütjük, míg a tojás megsül benne. Álomdiéta lisztkeverékbõl készült szénhidrátcsökkentett kenyérrel, vagy sós rúddal tálaljuk.

  • Milyen kütyüt ne ajándékozzon karácsonyra

    Mindenkinek van aszociális, kockafejû ismerõse, de a legtöbben nem utálják annyira a számítástechnika megszállottait, a geekeket, hogy lehagyják õket a karácsonyi ajándéklistáról. Azért csak óvatosan! Attól, hogy valaki bolondul a technikáért és programozott már BASIC-ben, még nem biztos, hogy örül bárminek, amit be lehet dugni valahová, vagy ami zúg, vagy amire rá van írva, hogy High Tech Pro. Karácsonyi tiltólista azoknak, aki szeretik a geekeket.

  • Fenyegetõ táplálékallergia

    Az allergia, így a táplálékallergia egyre több embert érint világszerte, már lassan népbetegségnek számít, bár sokan nem fordulnak orvoshoz panaszaikkal.

    Szerencsére az életet veszélyeztetõ reakciók még nem annyira gyakoriak, de az "enyhe" tünetek is megkeseríthetik az ember életét. Az allergiás reakciók a szervezet immunrendszerének eltúlzott mértékû válaszreakciója. Az allergiás reakciókat bizonyos idegen anyagokkal vagy allergénekkel történõ érintkezés váltja ki. Az allergének többnyire fehérjék vagy fehérjékhez kötõdõ idegen anyagok.

  • Az éltetõ víz

    Éhezni akár egy hónapig is lehet, de szomjazni legfeljebb egy hétig. Ebbõl a ténybõl kiindulva igen elszomorítóak azok az elõrejelzések, miszerint századunk legnagyobb kihívása a Föld ivóvízkészletének megmentése, megõrzése lesz.

    A tiszta víz életre és egészségre gyakorolt hatását (i. e. 460-377) a görög Hippokratész terjedelmes mûben taglalta: "Az ivóvíznek nedvesítõ és lehûtõ tulajdonsága van, mert nedvességet ad a testnek. A legjobb vizek, amelyek magas vidékrõl és földes dombokról folynak. Ezek édesek, tiszták, télen melegek, nyáron hidegek.

  • Tejet minden nap!

    Sportolók és dietetikusok kedvenc vitatémája. Maradjunk annyiban, hogy aki túlsúlyos, elhízott, NE igyon tejet rendszeresen. Nem megfelelõ a tejben lévõ tápanyagok minõsége, és az arányuk sem.

    1 dl tej tartalma: 3g fehérje, 4,5g szénhidrát (vagyis tejcukor), 1-5g zsír (ez terméktõl függ). A tejben található cukor mennyiségét nemigen csökkentik, ellentétben a zsírtartalommal. Ne dõlj be a reklámoknak, az alacsony zsírtartalmú termék még nem biztos, hogy diétás is. A joghurtoknál hasonló a helyzet, szinte mindegyik tartalmaz cukrot.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...