2024.03.29. - Auguszta

Itt a jó idõ - Fagylaltok házilag

Itt a jó idõ - Fagylaltok házilag
A fagylaltgépben készített fagylalt krémesebb állagú, mert a gépi keverés közben több levegõ kerül az anyagba, ezért a kézzel készített fagylaltot kétszer verjük fel, hogy megelõzzük az apró jégkristályok képzõdést.

A fagyaltot legjobb a készítés után pár órával tálalni, mivel az ízek ezalatt összeérnek és a fagylalt megfelelõen megszilárdul. A sörbet elkészítés után azonnal tálalható. A fagylaltot akár egy hónapig is tárolhatjuk a mélyhûtõben, de a sörbetet és a joghurt alapú fagylaltot 2-3 héten belül fogyasszuk el.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tárolhatjuk üveg vagy mûanyag edényben, tetejét fóliával vagy fedõvel takarjuk le. A házi fagylalt sûrûbb, jobban megfagy, mint a készen kapható, ezért tálalás elõtt fél - 1 órával vegyük ki a mélyhûtõbõl és hagyjuk, hogy lágyuljon. Forró vízbe mártott késsel vagy kanállal könnyen porciózható elõbb is.

Eper sörbet

500 g eper
60 ml citromlé
60 ml víz
55 g cukor

Robotgéppel keverjük össze a hozzávalókat, míg sima nem lesz. Öntsük át egy fémedénybe és fedjük le. Tegyük a mélyhûtõbe 15 percre vagy amíg megszilárdul. Kanálla adagoljuk fagylaltkehelybe, díszítsük néhány szem friss eperrel.

Vaníliafagylalt

165 g cukor
4 cm vaníliarúd, hosszában kettéhasítva
600 ml tejszín

Keverjük össze a vaníliarudakat a cukorral és a tejszín felével. Folytonos kevergetés közben melegítsük addig, míg a cukor felolvad. Vegyük le a tûzrõl, adjuk hozzá a maradék tejszínt és szedjük ki a vaníliarudakat. Öntsük egy formába, fedjük le és tegyük mélyhûtõbe, míg megszilárdul. Vegyük ki, vágjuk nagyobb darabokra, keverjük ki mixerrel, míg krémes nem lesz. Öntsük újra formába és tegyük ismét a mélyhûtõbe, ismételjük újra a mixelést. Újra tegyük mélyhûtõbe, ezúttal utoljára, míg megszilárdul. Gyümölccsel, tejszínhabbal, csokoládé- vagy karamellöntettel tálaljuk.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!