2024.04.25. - Márk

Füstölthalízû fagylalt a londoni Harrods-áruházból

Füstölthalízû fagylalt a londoni Harrods-áruházból
London - Füstölthalízû fagylalttal kedveskedik a vevõknek a híres londoni Harrods-áruház. Aki már járt az említett áruházban, az tudja, hogy a sokemeletnyi árúk között szegény és gazdag is megtalálja a foga alá valót.

Az áruház Nagy-Britannia 20 jellegzetes tájételének fagylaltváltozatát kínálja a következõ napokban. Elsõként három skót ínyencség: a füstölt hal, egy omlós sütemény, valamint a disznósajt és hurka ötvözete, a haggis jelenik meg jeges nyalatként. Az összes fagylaltot természetes alapanyagok felhasználásával készítik el.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A továbbiakban a fagylaltkínálatban megjelennek olyan hagyományos brit különlegességek, mint a yorkshire-i puding, vagy a Worcestershire-szósz.

Gino Soldan cukrászmester szerint a skót ízek "fagylaltosítása" igazi kihívást jelentett. A legkevesebb gondja a skót süteménnyel akadt, amelyhez az alapízt vaj, cukor és tojás kikeverésével alkotta meg. A haggis esetében semleges fagylaltalap készült, s a cukrászmester szerint, bár személy szerint nem rajong a disznósajt és a hurka skót keverékéért, az eredmény igazán ízletesnek mondható. A legtöbb gondja a füstölthal-ízû kreációval akadt, mivel nehéz volt kiválasztani a megfelelõ halat.

Gino Soldano szerint ezek a pikáns fagylaltok nem desszertként szolgálnak.

"A halízû fagylalt összhangban lenne a füstölt lazaccal, s egy kis kaporral és sajtkrémmel körítve" - vélekedett a cukrászmester.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!