rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Diéta, ami jókedvre derít

  • Vannak az ember életében õszi, szomorkás pillanatok, amikor fagyival vagy puddinggal letelepszik a kanapéra, a tv elé. Másnap meg jön a bûntudat, hogy mi mindent ettünk össze. Létezik viszont pár olyan étel, melyek a bennük rejlõ értékes vitaminok által segítenek helyrebillenteni a közérzetünket, nem hizlalnak, sõt még finomak is. Kimerültnek, feszültnek érzed magad? Az elsõ gondolat ilyenkor cigi és kávé, hogy ellazulj. A többszöri, kevés étkezés stabilan tartja a vércukorszintet, így nem érzed soha, hogy kilyukad a gyomrod, így nem is terheled meg utána egy pukkadásig töltekezéssel.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Ez a diéta olyan vitaminokra épül, amelyekre nem nagyon figyelünk általában, mert a hiányuk nem okoz rögtön klinikai tüneteket, viszont alattomos módon kihathat a kedélyállapotunkra.
    Ilyen idegrendszerünket erõsítõ anyagok a B-vitamin és a folsav, a D-vitamin, a magnézium, a szelén, a cink és a kalcium, valamint a mostanában egyre gyakrabban emlegetett Omega-3 zsírsav.

    Néhány tipp, hogyan induljon a reggel

    Ne feledd, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Hagyj rá idõt, ne rohanj. Teríts meg szépen, hogy gusztusod jöjjön a dologra és élvezd!

    1. Teljes kiõrlésû lisztbõl készült kifli, zsemle vagy gofri, gyümölcsjoghurttal, ivójoghurttal vagy kefirrel.

    2. Friss, facsart narancslé, cseresznyés-vaníliás müzli. Kalciummal és D-vitaminnal gazdagított szójatej. (A szójatej egyébként nagyon-nagyon finom: kapható kakaós, almás és vaníliás ízben is, mindenkinek ajánlom!)

    3. Fél csésze tojásból rántotta, hozzá teljes kiõrlésû lisztbõl készült pirítós. Használj olívaolajat a sütéséhez! Néhány szelet õszibarack és gyümölcstea.

    Ebédötletek

    1. Halkrémes, paradicsomos szendvics, teljes kiõrlésû lisztbõl készült bagettbõl. Néhány szelet õszibarack és tea.

    2. Zöldségkrémleves magvas kenyérrel. Vegyes zöldsaláta és menta tea.

    Variációk vacsira

    Ne egyél túl késõn, az megterheli az ember gyomrát, az eredmény pedig nyomasztó álmok és forgolódás.

    1. Csirkehús és zöldségek wokban párolva, currys szósszal. A zöldségek közt lehet spenót is, mert remek folsavforrás.

    2. Roston sült lazac spárgával. Köretnek sült paradicsom alacsony zsírtartalmú natúr joghurttal. (esetleg joghurttal). Borsmenta tea vagy koffeinmentes zöldtea.


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrótorták - Egy túrótortával mindig sikert arathatunk!

    A túró szinte a magyar konyha egyik sajátos élelmiszere. Könnyedén alkalmazkodik bármilyen ízesítõhöz, fûszerekhez, gyümölcshöz, így meglehetõsen változatos és zamatos ízhatást ad az ételnek. Nézzünk körül a túró háza táján. Mit is nevezünk túrónak, pontosabban milyen alapanyag kell egy túrótortához? Legfõképpen túró. Ez ügyben ugyanis van egy kis zavar, mert gyakran a mascarponéból vagy a tejszínes krémsajtokból készült édességeket is...

  • A füstölés története

    Véget ért a disznóvágás, sonkák, oldalasok, szalonnák, kolbászok, májasok, disznósajtok további sorsukra várnak. A mai, mélyhûtõvel ellátott világban nem okoz gondot a húsok eltarthatósága. De vajon amikor még nem volt hûtõszekrény, hogyan tartósították a disznóvágás termékeit. Az egyik legegyszerûbb mód, hogy a húst megsütik, majd olvasztott zsírral leöntik, így a levegõtõl elzárva hónapokig eláll. Ilyen módon lehet a kolbászt is "konzerválni". Sajnos ezzel a módszerrel már nemigen lehet találkozni, de állíthatom, hogy rendkívül finom, ám fogyókúrázni nem lehet vele.

  • Húsvéti sonkavizit

    Húsvéti sonkavizitA minõségi és mennyiségi dömpingben való eligazodást segítik szakértõk a Teszt plussz magazin húsvéti sonkákról szóló összeállításában. A szakemberek szerint a sonka azok közé az élelmiszerek közé tartozik, amelyeknél az ár eligazítja a fogyasztót. Ha egy termék kilóját alig félezer forintért kínálják, az nem véletlen, hiszen kevesebb húst, és több hozzáadott anyagot tartalmaz. A hagyományos magyar sonkák hozzávetõleg kétszer annyiba kerülnek, mint a gyorspácoltak. Sonkája kizárólag a sertésnek van. Ez az állat hátsó combja, vagyis a hátsó láb felsõ része.

  • Hizlaló zsíros ételek

    Figyelmeztetõ címkéket ragasztatna a hizlaló élelmiszerekre egy fideszes országgyûlési képviselõ. Koszorús László az InfoRádiónak elmondta: a chipsek, a csokoládék és a magas cukortartalmú üdítõitalok bizonyítottan hizlalnak, amire fel kell hívni a fogyasztók figyelmét. A magyar férfiak 62 százaléka túlsúlyos, a gyermekeknek pedig majdnem az egyharmada - mondta a politikus, aki szerint az étkezés mellett azzal is foglalkozni kell, hogy kapnak-e megfelelõ sportolási lehetõséget a fiatalok.

  • Vizesedés ellen

    Ülõ vagy álló munkát végzel, esetleg babát vársz, és dagad a lábad? Megmutatjuk, mit tehetsz ellene!

    A vízvisszatartás ellen az egyik legjobb természetes gyógyszer a fekete áfonya. Ez az ízletes bogyós gyümölcs tele van az antocianid nevû antioxidánsokkal, amelyet többek között az érfalakat is formában tartják, így segítik a vér- és nyirokkeringést. Reggelire, tízóraira és uzsonnának is kiváló ez a gyümölcs, eheted magában vagy egy pici citromlével, esetleg egy doboz natúr joghurttal

  • Tisztító- és fogyókúra citrommal

    Tisztító- és fogyókúra citrommalA citromot lehet kúraszerűen vagy folyamatosan is fogyasztani. A rendszeres citromfogyasztás egészségileg csak előnyös lehet! Ha a reggelt (langyos-meleg) citromos vízzel indítjuk, sokat tehetünk az egészségünkért és jó alakunkért! A reggeli citromos víz amellett, hogy erősíti az immunrendszert, és hasznos vitaminokkal látja el a szervezetet, segíti az anyagcserét és karbantartja az emésztést, valamint fokozza a zsírégetést. Fontos viszont, hogy a citromos vizet éhgyomorra igyunk (kávé és minden egyéb előtt), és ne tegyünk bele cukrot.

  • Fogyókúrás étrendbe is kiváló alapanyag a gomba

    Fogyókúrás étrendbe is kiváló alapanyag a gombaNyaranta sokaknak mindennapi betevő, másoknak ínyencség a gomba, melynek jótékony hatásai alig ismertek. A gomba legfőbb szerepe a táplálkozásunkban elsősorban az, hogy az ételek ízletességét fokozza, kiváló ízesítő hatásán kívül a legváltozatosabban elkészíthető zöldségféle. Napról-napra egyre szélesebb választékban köszön vissza az élelmiszerboltok polcairól. A természetben egész évben megtalálhatók a különféle gombafajok. Fogyasztása minimális kalóriabevitellel jár. Fehérjéje tartalmazza az összes esszenciális aminosavat.

  • Milyen a jó húsvéti sonka?

    Nincs húsvét fõtt füstölt sonka nélkül. A húsvéti sonka tagadhatatlan elõnye, hogy egyszerû megfõzni (bár idõbe telik), finom, az ünnep napján nincs is vele dolgunk, csak tálalni kell. Nagyon sokoldalúan felhasználható, ezért ne aggódjunk, ha marad belõle valamennyi az ünnepek után is. A húsvéti sonkához szükséges füstölt sonka beszerzéséhez és elkészítéséhez azonban jól jöhet néhány húsvéti sonka tipp. A füstölt sonka vásárlásánál gondoljuk végig, hány fõre (napra) készülünk, ennek megfelelõen válasszuk ki a sonka méretét (persze vegyünk inkább nagyobbat, húsvét után is változatosan felhasználhatjuk).

  • Az elhízás mozgásterápiája

    Dr. Jákó Péter

    Az elhízás kialakulásában számos tényezõ játszhat szerepet (genetikai hajlam, hypothalamikus szindrómák, endokrinológiai betegségek, gyógyszerek hatása, stb.), azonban az esetek döntõ többségében mégis az étrend szerepével, valamint a rendszeres testedzés hiányával magyarázható, hogy az obesitas prevalenciája világszerte növekvõ tendenciát mutat.

  • Kínai konyha - Minden ami mozog, és minden ami nem!

    A valódi kínai konyha rendkívül változatos. Egy monda szerint a császár, ha egy évben kénytelen volt kétszer ugyanazt az ételt enni, levágatta szakácsának a kezét.

    A hatalmas birodalomban az évezredek során, a leleményes szakácsok és az egyszerû emberek is, a lehetõ legtöbb alapanyagot kutatták fel és mesterien ötvözték azokat. Kína mai gasztronómiai gazdagságához nagyban hozzájárult az idõszámításunk elõtt VI. században élt Lao-ce, aki a taoizmussal hosszú századokon keresztül meghatározta a kínai gondolkodást, hirdette a természethez való visszatérést.

  • A megfelelő karácsonyi dekoráció

    A megfelelő karácsonyi dekoráció A fehér, egyszínű, enyhén dekorált, esetleg saját színével hímzett terítő, a hozzá passzoló szalvétával és kiegészítőkkel éppúgy lehet ünnepi hangulatú, mint a zöld és vörös dominanciájú teríték - melyhez kiegészítőként különösen jól illenek a fenyőágak és a mikulásvirág -, vagy az aranyat, vagy az ezüstöt mint fõ motivációs elemet használók asztala. A borostyánlevél, a csipkebogyó, a toboz a téli hónapok jellegzetes növényei, termései. A legkedveltebb szalvéta minták pedig ez időtájt jégvirágosak, hópelyhesek vagy karácsonyi motívumokkal díszítettek.

  • Nem a sörtõl nõ a sörhas

    A sör, azaz a folyékony kenyér a közhiedelemmel ellentétben nemhogy nem hizlal, hanem egyenesen fogyaszt – vélik lengyel kutatók.

    Ám mielõtt a sörkedvelõk túlzottan fellelkesülnének, nem árt tudni, hogy súlycsökkentõ hatását eleddig még csupán a patkányokon sikerült megfigyelni - olvasható a JNews címû orosz nyelvû hírportálon. A Varsói Nemzeti Közegészségügyi Intézet által végzett kísérletek során a kutatók eredetileg a sörnek a magas vérnyomásban szenvedõ betegekre gyakorolt hatását kívánták vizsgálni.

  • Egy fénylõ és gusztusos alma is lehet veszélyes méreg

    Tudtad, hogy akár egy fénylõ és gusztusos alma is lehet veszélyes méreg? Ha egészséges táplálkozásra adjuk a fejünket, az élelmiszerekbe jutó vegyszerekkel is számolnunk kell!

    Az egészséges étkezés elvileg azt jelenti, hogy kerülöd a károsnak mondott élelmiszereket, és olyan ételeket fogyasztasz, amelyek nem terhelik meg a szervezetet és elegendõ tápanyagot tartalmaznak. Csakhogy a dolog nem ennyire egyszerû, mert nem minden élelmiszer olyan egészséges, mint amilyennek elsõ ránézésre látszik.

  • A nagy mennyiségû folyadékfogyasztás káros is lehet

    Nap mint nap azt halljuk, hogy fogyasszunk sok folyadékot. A nagy mennyiségû folyadék fogyasztásának akár káros hatásai is lehetnek. Az állandó szomjúság és a fokozott vízfelvétel a szervezet kóros mûködését jelezheti.

    A túlzott folyadékfelvétel káros lehet a vesék, a keringés illetve az anyagcsere kórállapotainak fennállásakor. Hiperhidrációnak nevezzük azt az állapotot, amikor a szükségesnél nagyobb mennyiségû víz halmozódik fel a szervezetben. Ez egészséges esetben nem fordul elõ. A szervezet fehérje- és nátriumtartalma összefügg a víztartalommal.

  • Ne igyunk kapszulás kávét, mert rákkeltõ?

    A hagyományos csepegtetõs eljárással készített kávékkal ellentétben az eszpresszó gépekben, különösen a kapszulákból lefõzött kávékban jóval magasabb, de még mindig a biztonságos értéken belüli a rákkeltõ hatású furán mennyisége - állapították meg a spanyol szakemberek.

    "A magasabb koncentráció oka, hogy a légmentesen lezárt kapszulák megakadályozzák az amúgy illékony furán elpárolgását, míg a csepegtetõs gépek nagynyomású forró vízzel készítik el a kávét, amelynek következtében az anyag nem kerül bele az italba".

  • Tápláló reggeli: a zabpehely és zabkása

    Tápláló reggeli: a zabpehely és zabkásaA zab pelyhesített formája az egyik legkedveltebb reggeli, és a müzlik fontos alapanyaga is. A zab az egyik legfinomabb gabonafajta, a gyerekeknek is nagy kedvence. Édeskés íze miatt remekül illik süteményekhez, édességekhez, valamint a reggeli müzlinek is fontos alkotója. A zabkása Észak-Európában a mai napig nagy népszerűségnek örvendő étel, melyet főként melegen, finom fűszerekkel ízesítve készítenek el. Eredetileg a skótok nagy nemzeti étele. A zab fogyasztása kiváló egészségügyi hatásai miatt is ajánlott.

  • A garciniával búcsút mondhatunk a plusz kilóknak

    A garciniával búcsút mondhatunk a plusz kilóknakA garcinia úgy segít a zsírpárnák eltüntetésében ,hogy csökkenti az éhségérzetet! A felszedett kilóktól csak kitartó munka árán tudunk általában megszabadulni, és az öröm legtöbbször nem tart sokáig. Ilyenkor a visszafogott étkezéseknek köszönhetően nem csak éhezés kínozza az embert, de a csökkentett tápanyagbevitelnek köszönhetően még el is fárad. Ekkor nyúlunk a különböző nassolnivalókhoz, mely tönkre teheti addigi próbálkozásinkat. Kevesen tudják, hogy lehet úgy is fogyókúrázni, hogy zsírégető gyümölcsöt iktatunk rendszeresen az étrendünkbe.

  • Öt egyszerû finomság gyerekeknek

    Szeretnél valami különlegeset, finomat csinálni a gyerekeknek? Néhány recept, ami sikeres lehet a gyerkõcök körében.

    Ajánlott gyermekzsúrokon, gyermekfoglalkozások alkalmával, biztos lehetsz benne, hogy élvezni fogják a kicsik.

    Ki tudja, lehet, hogy ekkor döntik majd el õk is szakácsok lesznek. Aztán anyuci majd örülni fog a mosásnál, de a gyermekek boldogsága mindennél fontosabb.

  • A tél vitaminbombája: a cékla

    A cékla nemcsak kiváló savanyúság, hanem megfelelõ mennyiségben jó adag vitamint jelent a szervezetnek. Egészségre gyakorolt hatásai régóta ismertek. Már az asszírok és a rómaiak is használták fogyasztásra és lázcsillapításra. Európa északi területeire a rómaiak juttatták el. Gyógyhatását - mely nyersen a legnagyobb - a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek köszönheti. Rendkívül gazdag folsavban, C-, B1-, B2-, B6-vitaminban, béta-karotinban, niacinban és biotinban. Jó hatással van az emésztõrendszerre, normalizálja a vérnyomást, vízhajtó és méregtelenítõ hatása közismert.

  • Itt az eperszezon!

    Izgalmas ételek és italok készíthetõk a gyümölcsbõl. Valaha a fõurak kiváltsága volt, ma már azonban mindenki számára elérhetõ az eper. Megjelent a pesti piacokon a valódi magyar szabadföldi eper, amely az egyik legfinomabb gyümölcsök - no meg a legizgalmasabb étel és ital alapanyagok - egyike. Az eper valaha luxus volt, fõurak kiváltsága, ma már azonban mindenki számára hozzáférhetõ a gyümölcs. Az elmúlt években akár februárban is vehetünk epret, persze annak nincs annyira zamatos íze, mint az igazi magyar földiepernek.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...