Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Tejszínes sonkaleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 csokor petrezselyem
- 1 csokor zsálya
-10 dkg füstölt sonka
- 8 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- fél liter tej
- fél liter húsleves kockából
- 1,5 dl fehérbor
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
1. A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a tejjel, a húslevessel és a borral, majd felforraljuk. A tejszínnel, sóval, borssal és egy csipet cukorral ízesítjük.
2. A zöldfûszereket a levesbe keverjük, de már nem forraljuk tovább.
3. A levest csészékbe szedjük, megszórjuk sonkakockákkal. Vajas pirítóst kínáljunk hozzá.
Töltött tojás
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 fej hagyma
- 2 tojás
- 1 csirkemell
- 1 evõkanál mustár
- 1 tubus majonéz
- fél csokor petrezselyem
- 2 evõkanál vodka
- 4 retek
Elkészítés:
1. A hagymákat meghámozzuk, egészben hagyjuk, sózott, borsozott vízben 10 percig fõzzük, majd lecsepegtetjük, félbevágjuk és hûlni hagyjuk. A tojásokat megfõzzük, meghámozzuk. A csirkemellet ledaráljuk, majd összekeverjük a mustárral és a majonézzel. A petrezselymet apróra vágjuk. Hozzáadjuk a vodkát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2. A hagymákat megtöltjük a húsos keverék felével, tálra tesszük õket és lefedjük fóliával.
3. A tojásokat elfelezzük, a sárgáját villával kiszedjük és finomra tõrjük, a fehérjét megtöltjük a maradék töltelékkel.
4. Tálra rakjuk õket, és az egészet megszórjuk a sárgájával és a petrezselyemmel.
5. A tálat egy órára letakarva a hûtõbe tesszük.
(Tálaláskor ízlés szerint, többféle módon is díszíthetjük.)