Vajon mi igaz mindebbõl? Tévhit vagy valóság, hogy komoly problémáink lehetnek abból, ha évtizedeken át esszük ezeket? Az alapszabály: mindig nézd meg, mit tartalmaz az adott élelmiszer! Maguk a termékek ugyanis nem okoznak gondot, a baj legtöbbször a tartósításnál és az ízfokozásnál jelenik meg!
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Nitrozaminok. Ezek nitritekbõl jönnek létre, amelyet az élelmiszeriparban a tartósítás során használnak a penész- és élesztõgombák elpusztítására. Ez az ún. nitrites pác-só összefügg a gyomor- és nyelõcsõrák kialakulásával, de természetesen csak akkor, ha valaki nagy mennyiségben, sokáig fogyasztja a sózással konzervált ételeket.
Citromsav. Üdítõitalokban van jelen, és bár azt hinnénk, hogy ezekben csak a cukor okoz fogbántalmakat, a citromsav (E 330) is elõsegíti ezt.
Aszpartám. Édesítõszer (E951), esetleges rákkeltõ hatásáról évek óta folynak a viták.
Életforma.hu