2024.07.19. - Emília

Ünnepek után itt a fogyókúra-szezon

Ünnepek után itt a fogyókúra-szezon
Ünnepek után itt a fogyókúra-szezon Fogyókúra-szezon. Becslések szerint átlagosan 2 és fél kilót híznak az emberek az ünnepek alatt. 3-ból kettõ nõ rendszeresen fogyókúrázik, és a karácsony-szilveszteri lakomák után a hölgyek fele kifejezetten túlsúlyosnak tartja magát. Hízás ellen két orvosság van, a diéta és a mozgás. Az edzõtermekben január elején megnõ azoknak a száma, akik súlyukat nem szinten tartani szeretnék, hanem a feleslegtõl szabadulnának. Van, aki csak 2-3 kilót hízott, ez az átlag, szerintem, õk azt a 2-3 kilót, de vannak új lelkesedõk, akik nagyobb súlyfölösleggel rendelkeznek, szeretnének akár 10-20 kilót leadni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Becslések szerint a nõk harmada állandóan fogyókúrázik, az ünnepek után azonban mintegy 50 százalékuk tartja magát túlsúlyosnak.

Hetente fél-1 kilónál többet nem szabad fogyni. Ha ennél gyorsabb a fogyás üteme, az olyan mértékben megzavarja a szervezet anyagcseréjét, hogy rövid idõn belül újra jelentkezni fog a túlsúly.

Enni tehát kell. Lehetõleg minél több gyümölcsbõl és zöldségbõl készült ételt, ami lehet édesség is, például répatorta. És ha sikerült fogyni pár kilót, akkor lehet ismét enni, majd kezdeni az egészet elölrõl.

Fogyókúra, kellemes keretek között is lehet!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!