
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szem burgonya
- 1 dl tejszín
- 2 db leveskocka
- 1 db sütőtök
- 8 szelet bacon szalonna
- 1 csipet szerecsendió
- 1 l forró víz
- 1 ek tökmag
- 3 gerezd áttört fokhagyma
Pirított diós birsalma leves:
A birsalmát alaposan megmossuk, magházát kiszedjük. A gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, és annyi vízben, hogy ellepje, odatesszük főni. Barna cukorral, fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ha a gyümölcs megpuhult, botmixerrel pürésítjük. A tejet kikeverjük a pudingporral, és besűrítjük vele a levest. Ha kihűlt a birsalma krémleves, száraz serpenyőben megpirított dióval tálaljuk.
Hozzávalók:
- 5 szép nagy birsalma
- 1 evőkanál barna cukor
- 2 dl tej
- fél csomag főzős vanília puding
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
- 8-10 fél dió

Hagymaleves: (Kiváló náthaűző)
Megolvasztjuk a vajat majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és fél órán keresztül lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük. Világos barna színűre kell dinsztelni. Rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd hozzáöntjük az előre elkészített kockalevest, felforraljuk és további 20 percig lassú tűzön főzzük. A hagyma felét kiszedjük és összekeverjük a 2 tojás sárgájával, majd lassú tűzön, fokozatosan hozzáadva belekeverjük a levesbe. Sütőbe való kis tálkákba szétmerjük, fokhagymás pirított kenyeret helyezünk a tálkák tetejére, majd megszórjuk reszelt sajttal. 220 C fokon addig sütjük, amíg a reszelt sajt meg nem pirul a tetején.
Hozzávalók:
- 1 kg vöröshagyma
- 1 liter leveskockából készített leves
- 50 g vaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál liszt
- 2 tojás
- fokhagymás pirítós a tetejére
