2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Őszi és téli zöldségek és gyümölcsök, melyek egészségesek és még a fogyást is segítik

Őszi és téli zöldségek és gyümölcsök, melyek egészségesek és még a fogyást is segítik
Őszi és téli zöldségek és gyümölcsök, melyek egészségesek és még a fogyást is segítikAz alábbi őszi gyümölcsök és zöldségek, nem csak egészségesek, de esetleg még a fogyásban is segíthetnek. Ha őszi ételről van szó, akkor természetesen először mindenkinek az alma és a tök jut az eszébe. Ez a két élelmiszer kétségtelenül remek energiaforrás - mi sem hagyjuk le őket a listáról -, azonban van még néhány zöldség és gyümölcs, melyeknek fogyasztását érdemes fontolóra vennünk. 1. Alma: Az alma kétségtelenül kiváló munkahelyi uzsonna vagy tízórai. Alacsony a kalóriatartalma, ugyanakkor pont eléggé édes.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Még a szárított almának is vannak jótékony hatásai: nemhogy a fogyást segíti, de a koleszterin szintet is csökkenti, feltehetően a benne található pektinnek és antioxidánsoknak köszönhetően. A kutatók szerint a friss alma valószínűleg még hatékonyabb.

2. Tök:

A tök nagyon egészséges jelentős A- és C-vitamin tartalma miatt, ráadásul a kalóriatartalma sem túl magas, az édes burgonya kalóriatartalmának kevesebb mint a fele.

3. Brokkoli:

A brokkoli kiváló köret, de a különböző (teljes kiőrlésű) tésztából készült ételeket is remekül fel lehet vele dobni. Ha zöldségekkel töltjük meg a tésztaételeket, kevesebb kalóriát fogyasztunk, mert hamarabb eltelünk.


4. Kelkáposzta:

Manapság a sötétzöld levelek az egészség jelképévé váltak. Akárcsak a brokkoli, a karfiol és a káposzta, a kelkáposzta is az antioxidánsokban gazdag keresztes virágú zöldségek közé tartozik, kiváló méregtelenítéshez és A-vitaminban, illetve rostban is gazdag.

5. Lilakáposzta:

Elképesztően alacsony kalóriatartalmával (17 kalória egy csészényi) a káposzta gyakorlatilag szabad prédának tekinthető. Káposztasalátaként kiváló köret bármilyen hús mellé: majonéz helyett inkább egy kis olívaolajjal és borecettel locsoljuk meg és adjunk hozzá némi reszelt répát, sót és borsot. Ha az alacsony kalóriatartalom önmagában nem volna elég csábító, jó ha tudjuk, a káposzta a mell-, tüdő- és vastagbél rák leküzdésében is segíthet.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!