2024.04.23. - Béla

Almakompót készítése

Almakompót készítése
Almakompót készítéseAz almakompót nagyon ízletes csemege, ráadásul például az epebetegek is fogyaszthatják, szemben a friss gyümölccsel. Az elkészítése igen egyszerű, ráadásul csak néhány percet vesz igénybe, ezért nem csak konyhatündéreknek ajánljuk. A kompót még finomabb lehet, ha egy kis citrommal vagy vaníliarúddal ízesítjük. Előbbinek a vékonyan levágott héját és a levét adjuk hozzá a forrásban lévő almához! Körtéből és birsalmából is hasonlóan készíthetünk kompótot. Előbbi gyorsabban, utóbbi lassabban puhul meg, mint az alma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

1. A megmosott almát hámozzuk meg, majd vágjuk kockára! A magokat is távolítsuk el!

2. Tegyük oda főni! Annyi vizet öntsünk az almára, hogy ellepje azt!

3. Ízesítés: A kompóthoz adjunk szegfűszeget (lehetőleg egészben), fahéjat (inkább rudat válasszunk az őrölt fahéj helyett) és cukrot! A cukrot aszerint adagoljuk, hogy mennyire savanykás az alma.

4. Addig főzzük, amíg majdnem teljesen puha lesz az alma! Miután levettük a tűzről, még egy kicsit puhulni fog, így nem kell addig főzni, míg teljesen puha lesz.


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!