2025.05.31. - Angéla, Petronella

Fagyi készítés otthon

Fagyi készítés otthon
Fagyi készítés otthonA nagy melegben biztos mindenki szívesen eszik egy-két gombóc fagyit. Ez a hűsítő édesség már igen hamar megjelent az emberiség történetében, a kínaiak már ötezer évvel ezelőtt is fogyasztották a mai fagylalt elődjét, amely perzsa-arab közvetítéssel jutott el Európába. A fagyi őse kezdetben hóból, tört jégből készült, fűszerekkel, gyümölccsel, mézzel ízesítették. A XVIII. században a franciák már nyolcvanféle változatban tudták készíteni, nálunk a reformkorban terjedt el. Manapság pedig már megszámlálhatatlan ízesítésben kapható a fagyi.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hozzávalókat turmixgépben keverjük össze, majd a kapott fagyikrémet rakjuk egy dobozba majd fagyasszuk le. Ha a fagyit kicsit dúsabban szeretnénk, rakhatunk bele egy kis mascarponét, csak akkor annyival kevesebb gyümölcsöt rakjunk bele. Igazából mindenki a saját ízlésének megfelelően rakjon bele gyümölcsöt, többet ki gyümölcsösebben, kevesebbet ki kevesebb gyümölccsel szereti.

Ha jól lehűlt a fagyikrémünk egy fagylaltos kehelybe szedjük ki, további friss gyümölccsel díszíthetjük, és már fogyaszthatjuk is a jó kis hűsítő házi fagylaltunkat.

Néhány fagyitipp:

Amelyik fagyi recept tejszínt javasol az elkészítéshez, úgy kaphatjuk a legfinomabb fagylaltot, ha a a tejszín külön verjük fel kemény habbá és utána keverjük a krémhez, így sokkal lágyabb és finomabb lesz a fagyi.

Eperfagyi:

- 3 tojás felvert sárgája
- 2 és fél deci tej
- fél liter tejszín
- 10 deka cukor
- 20 deka eper
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só


Sárgadinnye fagyi:

- 1 dl tej
- 2 dl tejszín
- 30 dkg kimagozott és meghámozott sárgadinnye
- 3-4 evőkanál méz (ízlés szerint)
- 1 citrom leve
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 3 cl rum
- 1 zacskó vaníliás cukor
- csipetnyi só

Banán fagyi:

- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 10-12 dkg porcukor
- 2 nagyobb, érett banán
- fél citrom leve
- 1 zacskó vaníliás cukor
- csipetnyi só

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!