2024.04.19. - Emma

A rostban gazdag táplálkozás segít egészségesnek maradni

A rostban gazdag táplálkozás segít egészségesnek maradni
A rostban gazdag táplálkozás segít egészségesnek maradniA rostban gazdag növényi eredetű táplálkozás előnye sokrétű, segít egészségesnek maradni. Egyfelől azáltal, hogy telítettséget okoz, azaz csökkenti az étvágyat, másrészt több betegség kialakulásának a megelőzésében játszik szerepet. Ilyenek a különböző bélrendszeri megbetegedések, de szabályozzák szervezetünk koleszterin és vércukorszintjét is. Reggelire jó választás a müzli, vagy gabonapehely friss, vagy aszalt gyümölccsel. Ha nem szeretjük a gabonapelyhet, akkor együnk zöldséget, paprikát, paradicsomot, káposztát, vagy salátát.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fehér kenyeret érdemes teljes kiőrlésűre cserélni, de a többi köretet is felválthatjuk olykor-olykor a kellő eredmény elérése érdekében. A hagyományos rizs helyett például fogyaszthatunk barna rizst.

A hagyományos, vagy hagyományos készítésű ételek jelentős része átgondolható rostdús formában is. A lényeg zsírszegény tej, vagy tejföl használata, a zöldségek dominanciája, különböző babok, borsók, lencsék használata, valamint kiegészítőként friss gyümölcsök fogyasztása. Utóbbiak a nassolási alkalmakra is kiválóak.



Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!