2024.03.29. - Auguszta

Ezekkel az ételekkel könnyebben megy a fogyás

Ezekkel az ételekkel könnyebben megy a fogyás
Ezekkel az ételekkel könnyebben megy a fogyásTudtad, hogy több mint egy tucat olyan étel létezik, melyek csökkentik az étvágyat és a cukor iránti éhséget, felgyorsítják az anyagcsere folyamatokat, és segítik a fogyást? Ráadásul sokaknak ezek közül egyéb egészségjavító hatásuk is van. 1. Tojás – Felejtsd el a reggeli bagettet vagy vajas kenyeret! A tojás tele van proteinnel, amely telítettség érzetet biztosít, így sokkal tovább bírjuk étkezés nélkül. Ráadásul a protein segít a vércukorszint szinten tartásában, így előzve meg, hogy ránk törjön a hirtelen éhség.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

2. Bab – Talán még nem hallottál a kolecisztokininről, de ez az egyik legjobb fogyasztó. Ez az emésztőrendszeri hormon nem más, mint természetes étvágycsökkentő, mely a babban nagy mennyiségben található. Mindemellett rostokban gazdag, és koleszterinszint-csökkentő hatással is bír.

3. Zöld tea – A zöld teában található karcsúsodást elősegítő anyag a közhiedelemmel ellentétben nem a koffein, hanem a katekin nevű antioxidáns, mely gyorsítja az anyagcserét és a zsírégetést, valamint az úgynevezett rossz koleszterinszintet is (LDL).


4. Körte – Egy közepes méretű körtében kb. 6 gramm rost található, míg a második helyen álló almában csak 3 gramm, mely segíti a telítettségérzetet. Mindkettő úgynevezett pektin rostokat tartalmaz, mely csökkenti a vércukorszintet, így segít megelőzni az étkezések közötti nassolást.

5. Grapefruit – Étkezések előtt egy fél grapefruit vagy az abból készült gyümölcslé fogyasztása jelentősen elősegíti a fogyást. A gyümölcs fitokemikáljai csökkentik az inzulinszintet, így a szervezet a bevitt kalóriát energiává alakítja zsírszövet helyett.


6. Magas rosttartalmú gabonafélék – Kutatások bizonyítják, hogy jelentősen csökkentheti az étvágyát, ha a reggelt egy tál magas rosttartalmú gabonapehellyel indítjuk.

7. Csípős pirospaprika – A csiliben és az erőspaprikában található capsaicin elnyomja az étvágyat, és gyorsítja az anyagcserét.


8. Ecet - Az ecetes ételek jól telítenek, ráadásul az ecet ellensúlyozza a vércukorszint emelkedését, mely a finomított szénhidrátok (fehér kenyér, sütemények, stb.) fogyasztása után megfigyelhető.

9. Tofu - Étvágyelnyomó proteint tartalmaz, illetve telítettségérzetet biztosít.

10. Diófélék– Noha egy maréknyi belőlük 165 kalóriát tartalmaz, akik rendszeresen fogyasztanak belőlük, kevesebbet esznek a főétkezések során. Mindemellett gyorsítják az anyagcsere folyamatokat és értékes omega-3 zsírsavakat tartalmaznak.Ráadásul már napi 10 szem pekándió fogyasztása is jelentősen csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.


11. Saláta – Hajlamos vagy az étkezések során degeszre enni magad? Csökkenthető a kalóriabevitel, ha étkezés előtt egy nagy adag salátát fogyasztasz. Az alacsony kalóriatartalmú saláta által ugyanis telítettségérzet alakul ki a gyomrodban, így jóval kevesebbet fogsz a főételből enni. Mindemellett a saláta tele van C- és E-vitaminnal, folsavval, likopinnel, karotinoiddal, melyek mind segítik az immunrendszert a betegségekkel szemben vívott harcban.

12. Leves – Egy csésze csirke húsleves ugyanannyira csökkenti az étvágyat, mint egy szelet csirke. Kutatók szerint a legegyszerűbb leves is elnyomja az éhségérzetet, a jelenség magyarázata pedig az, hogy telítettségérzetet keltve becsapja az agyunkat.

13. Olíva olaj – Az olíva olajban található telítetlen zsírok felgyorsítják az anyagcserét és segít a zsírégetésben. Használd salátaöntetként, vagy mártogass bele kenyeret!

14. Fahéj – Naponta egy negyed teáskanálnyi fahéj fogyasztása nem csak a fogyást segíti, hanem csökkenti a vércukorszintet, koleszterinszintet, és a kettes típusú diabéteszben szenvedőknél a trigliceridszintet.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!