2024.04.25. - Márk

Rendkívül egészséges gyümölcs a licsi

Rendkívül egészséges gyümölcs a licsi
Rendkívül egészséges gyümölcs a licsiA licsit hívják licsiszilvának vagy kínai ikerszilvának is. A lényeg az, hogy a licsi rendkívül egészséges gyümölcs. Kiváló zamata mellett figyelmet érdemel magas C-vitamin-tartalma is. A licsinek magas a C-vitamin-tartalma, de B1-vitamint is tartalmaz, csak csekélyebb mennyiségben. A termésben található még kalcium, foszfor és vas is. Ott, ahol a licsi honos, termését, levelét, kérgét, sőt még a gyökerét is használják gyógyászati célokra. A licsit többféleképpen fogyasztják. Nyersen ugyanúgy, mint befőttként, de egyes országokban szárítva is tálalják.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Természetesen nyersen a legízletesebb. Az érett termés húsához a héj felfejtésével jutnak. A termés húsa ideális fagylaltok, szirupok, ízesítésére. A hámozott és kimagozott licsi jól illeszkedik salátákhoz, desszertekhez és süteményekhez.


Termőterületén sok helyen párolják és aszalva is rendkívül népszerű. Kelet-Ázsiában zselét, jégkrémet és más édesipari terméket állítanak elő belőle, sőt több helyen ízletes levéből licsibort vagy likőrt készítenek.

Kínában a gyümölcsöt gyógyítási célokra is hasznosítják, mivel állítólag jó hatással van a bélműködésre és húsa fájdalomcsillapító hatású. A termésből készített tea állítólag jó hasmenés ellen, de ez szintén nem bizonyított.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!