2024.04.19. - Emma

Kevesebbet nassol, aki avokádót fogyaszt?!

Kevesebbet nassol, aki avokádót fogyaszt?!
Kevesebbet nassol, aki avokádót fogyaszt?!Nemcsak jóllakottabbnak érezzük magunkat az avokádótól, de a vércukorszintet is szinten tartja. Már egy fél avokádó elfogyasztása segíthet abban, hogy ebéd után kevesebbet nassoljunk. Az avokádó fogyasztása hozzájárul a telítettség érzésének kialakulásához, javítja a vércukor-egyensúlyt és az inzulinrezisztenciát, hosszú távon pedig koleszterinszint-csökkentő hatása is van a benne található jótékony zsírsavaknak köszönhetően. A most megjelent tanulmány szerint pedig arra is jó, hogy ebéd után kevésbé legyünk éhesek.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Táplálkozástudományi kutatók 26 egészséges, de túlsúlyos egyént vizsgáltak. Az alanyokat három csoportba osztották aszerint, hogy az ebédjükhöz járt-e avokádó, avokádót tartalmazó ételt ettek, vagy egy fél gyümölcsöt kiegészítésként kapták-e egyébként normál ebédjükhöz.


Úgy találták, hogy akik egy fél avokádót fogyasztottak el az ebédjük kiegészítéseként, kevésbé lettek éhesek az ebéd elfogyasztása után 3 órával, sőt a jóllakottság érzése még 5 órával az étkezés után is kitartott. Ráadásul 26%-kal jóllakottabbnak érezték magukat, mint azok, akik nem ettek avokádót.

Bár az avokádó elfogyasztása jelentősen hozzájárult a kalória- és zsírbevitelhez, a vércukorszintben nem volt megfigyelhető jelentős kiugrás, így a kutatók gyanítják, hogy a gyümölcsnek a vércukorszintet szabályozó hatása is van. Ezért további kutatásokat sürgetnek, hogy megtudják, mindenkinek előnyös-e a rendszeres avokádófogyasztás vagy csak a túlsúlyosoknak kellene beilleszteniük azt az étrendjükbe.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!