2024.04.20. - Tivadar

A helyes táplálkozás alapjai

A helyes táplálkozás alapjai
A helyes táplálkozás alapjai Ez utóbbi azt jelenti, hogy a legfontosabb tápanyagokat nem szabad elhanyagolnunk a napi étkezés során, akkor sem, ha fogyni, vagy méregteleníteni akarunk. És segítsük elő a vitalitást, az életerőt olyan táplálékokkal, melyek energiát adnak. Bio-, kiskertekben termesztett, szezonális zöldség-gyümölcs, fehér hús, hal – ez a helyesen összeállított étrend és tisztító kúra lényege a táplálkozási szakemberek szerint. Akkor járunk el kellőképpen, ha a helyi termelők standját vásároljuk a vegyszermentes, friss zöldséget, gyümölcsöt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Így tudjuk igazán megvalósítani az „egészségünk felett őrködő” napi menüt, és nagyon ajánlott, hogy az ilyen alapanyagok várjanak elkészítésre a konyhánkban. Amikor a zöldségek-gyümölcsök elérték a kellő érettségi fokot, biztosítják az optimális vitamin- és tápanyag-tartalmat, erre tehát ügyelnünk kell. Egyúttal takarékos lesz az étrend – és energiát adó ételekből fog állni. A régi beidegződéseket elhagyva aknázzuk ki a legtöbbet a helyi termelők áruiból, ha fogyni, vagy méregteleníteni akarunk, ill. fel kívánunk töltődni energiával. Amennyiben gyakran vásárolunk a háztáji zöldség-gyümölcs termelőktől, „megmenthetjük” szervezetünket a külföldről behozott, nem szezonális termékek esetleges, rejtett veszélyeitől is.


Amikor a megfelelő összetevőket beszereztük, szenteljünk több figyelmet tisztítókúrás recepteknek, vagy csak egyszerűen az egészséges étrenddel kapcsolatos jó tanácsoknak. A karcsúságot elősegítő, méregtelenítő kúra valójában a kiegyensúlyozott menüt dicséri, ami lehetővé teszi, hogy ne érezzünk fáradtságot a nap folyamán. Javasolható a szigorú diéta követése négy napon át, aztán „enyhíthetünk” rajta kissé, kb. tíz napig – például egy kis cukormentes kompóttal ebéd utáni desszertként. Vagy a kúra folyamán is beiktathatunk a déli menünkbe mérsékelt mennyiségű, keményítő-, ill. proteintartalmú élelmiszereket (hal, sovány fehér hús, tejtermék stb.). Azután, a jó közérzet megőrzése, és a lassú, fokozatos, további fogyás érdekében őrizzük meg ezeket a „jó szokásokat”, melyek középpontjában a proteinben gazdag reggeli, a komplett ebéd és a könnyű vacsora áll.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!