2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Az ősz jótékony finomságai

Az ősz jótékony finomságai
Az ősz jótékony finomságaiAlma, barack, szőlő, szilva, dió, sütőtök – ez csak néhány az őszi finomságok közül, amelyek amellett, hogy nagyon finomak, nagyon egészségesek is. Ilyesmit enni sokszor nagy fejtörést okoz, de nem ősszel! Ez az évszak tele van olyan finomságokkal, amelyek hihetetlenül egészségesek a szervezet számára. Nézzük meg, milyen jótékony hatásai vannak az ősz ajándékainak! Az alma az egyik legjobb és legkedveltebb őszi gyümölcsünk. Véd a daganatok kialakulásától, jó a székrekedésre és tisztítja a beleket is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Amellett, hogy nagyon jó szomjoltó, C-vitamin tartalma miatt erősíti az immunrendszert, megvéd a megfázástól, kálium tartalmának köszönhetően pedig jó hatással van az idegrendszerre.

Körte

A körte egy sor olyan fontos elemet tartalmaz, amelyek pozitív hatással vannak az emésztésre. Kálium- és nátrium tartalma egyensúlyban tartja a szervezet folyadékháztartását, C-vitamin tartalma miatt pozitív hatással van az immunrendszerre, emellett segít a csontritkulás megelőzésében, és sok B2-vitamint is tartalmaz. Ennyi jótékony hatás után semmiképpen ne feledkezzünk el erről a gyümölcsről, ha tehetjük, akkor hetente kétszer-háromszor fogyasszuk.


Szőlő

Az egyik legnépszerűbb őszi gyümölcs tagadhatatlanul a szőlő. Nemcsak azért, mert finomabbnál finomabb borok készülhetnek belőle, hanem azért is, mert nagyon finom nyersen, húsok mellé szószban, valamint süteményekben is. Amellett, hogy finom, a szőlő nagyon egészséges is: nagyon jó hatása van az idegrendszerre, vérszegénység és gyulladásos megbetegedések kezelésére is kiváló. Kálium tartalma miatt segíti a sejtek megújulását, C-, E- és B-vitaminjainak köszönhetően pedig erősíti az immunrendszert és fokozza az anyagcsere működését is.


Dió

Ha fogyókúrázunk, de szeretnénk nassolni, akkor tiszta szívből ajánljuk a diót. Ez a finom ropogtatni való ugyanis nem csak süteményben kiváló, de még a fogyókúrázóknak is ajánlatos. Egy valamire nagyon kell figyelni: sokaknál allergiás reakciót vált ki ez a zsírsavakban és vitaminokban is gazdag finomság, így először fogyasszuk mértékkel.


Sütőtök

Nincs is jobb annál, mint amikor egy szürke őszi délutánon sütőtök illata lengi be a szobát. A sütőtök gazdag A-, C-vitaminban, de sok benne a kalcium, a foszfor és a karotin is, tehát igazi vitaminbomba, fogyasszuk rendszeresen.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!