2024.03.29. - Auguszta

Rengeteg, a szervezet számára fontos tápanyagot tartalmaz a méz

Rengeteg, a szervezet számára fontos tápanyagot tartalmaz a méz
Rengeteg, a szervezet számára fontos tápanyagot tartalmaz a mézA méz igazi kincsestár különleges tápanyagokat tartalmaz, rengeteg dolgot orvosol, és még a szépségápolásban is hasznát vehetjük. A tömény méz olyan csodálatos természetes antibiotikum, melyben nem képesek az élesztőgombák és a mikroorganizmusok sem elszaporodni, így a méz nem romlik meg. Méz az egyik legjobb táplálék a világon, mert nem csupán egészséges, hanem akár gyógyhatású is lehet, amellett, hogy nagyon jó ízű. Összetevői a bőrt puhítják, az immunrendszert erősítik, a nyálkahártyát fertőtlenítik.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A méz a benne található enzimek, nyomelemek( erdei méz, fenyőméz=nyomelem bomba) miatt erőteljes immunerősítő. Propolisz és méhviasz tartalma szintén jótékony hatású, persze a lépes mézben van a legtöbb viasz. A propoliszt persze a méhek nem direkt keverik amézbe, de szorgalmas munkálkodásuk során óhatatlanul is belejut a sejtekbe is a propolisz. Ez kis mennyiséget jelent, aki propoliszt szeretne venni, természetesen mi méhészak azt is gyűjtünk a kaptárból, amit propolisz tinktúra vagy propoliszos méz formájában árulunk.

A méz fokhagymával elkeverve a legjobb termék torokgyulladás, köhögés csillapítása terén mivel valódi antibakteriális, antivirális összetevőket tartalmaz.


Amit a mézről tudni kell:

- magas szénhidrát tartalmának köszönhetően a leghatékonyabb természetes energiaforrás
- 80 %-ban szőlőcukorból, és gyümölcscukorból áll, melyek egyszerű cukrok, így kímélik a májat és a hasnyálmirigyet, ezért a legjobb, ha édesítésre répacukor helyett mézet használunk
- rendkívül gyorsan, közvetlenül a bélből szívódik fel
- vértisztító hatása miatt fiatalítja, frissíti a szervezetet
- kiváló segítség nemcsak a fáradtság, de a különböző betegségek leküzdésében is
- a méz szinte az összes ásványi anyagot tartalmazza, amely az emberi szervezet működéséhez szükséges
- a vérben kimutatható 24 elem közül 22 megtalálható benne
- a sötétebb mézek, mint a fenyő vagy a pitypang, gazdagabbak ásványi elemekben, vasban, rézben és mangánban
- a száraz, sötét, hűvös helyen, zárt üvegben tárolt méz két évig is képes megőrizni vitamintartalmát
- magas B1, B2, B6, C vitamin, folsav

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!